У суботу одлука о спомен- крсту

Коначна одлука о датуму подизања спомен-крста на Златишту за више од 6.000 убијених Срба у Сарајеву биће донесена 16. августа на сједници Предсједништва Савеза логораша Републике Српске у Требињу, рекао је предсједник Савеза Бранислав Дукић.

Република Српска 11.08.2014 | 13:35
У суботу одлука о спомен- крсту

"Желим да потврдимо да ће Савез испунити раније дато обећање, као и да нисмо одустали од подизања спомен-крста у Сарајеву", истакао је Дукић. Дукић је истакао да је подизање спомен-крста убијеним Србима у Сарајеву никога не вријеђа, јер у БиХ равноправно живе конститутивни народи и остали.

"Подизањем спомем-крста Савез логораша не жели никога да вријеђа за разлику од предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића који је отворено на изборима подржао Тајипа Ердогана за предсједника Турске, наводећи да је Ердоганова побједа и `наша побједа`", поручио је Дукић. Сједница Предсједништва Савеза логораша Републике Српске биће одржана у 12.00 часова у просторијама Административне службе града Требиње.

Дукић је раније најавио да ће изградња спомен-крста на Златишту, посвећеног убијеним Србима у Сарајеву током протеклог рата почети у септембру или октобру и да Савез има спремну техничку документацију за овај пројекат. Према подацима Савеза логораша, током протеклог рата у Федерацији БиХ било је 536 логора за Србе.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Логораш

11.08.2014 14:34

Мој Дукићу, прави логораши неће имати од спомен-крста никакву корист за разлику од тебе викенд-логораша којег ће Баја потапшати по рамену.Боље је да новац за градњу уложите у нешто што ће донијети нову вриједност а не копати по ранама које нису зацијелиле.Политика ината није ником донијела добро па неће ни нама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин-рс

11.08.2014 15:44

Ја као неко ко је родјен у Сарајеву апсолутно сам за подизање крста јер како вријеме одмице то це бити једини симбол Срба у Сарајеву који це се моци видјети из свих дјелова града. Надам се да це политицар бар мало испостовати страдале и неце бити странацког препуцавања и скупљања поена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

11.08.2014 16:12

Због чега да се не сагради .Треба да подсјети оне који су под окриљем фашизма у Другом свјетском рату свирепо убијали припаднике Српског народа као и да подсјети на 6000 убијених Срба од стране истих оних који су пропагирали грађанску државу, а притом су снајперима убијали бабе у црнини. Нека их барем мало савјест изједа ако савјести уопште имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

11.08.2014 17:25

Само српским непријатељима смета крст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пеки

11.08.2014 19:16

Крст треба да се постави а и на територији је Српског Сарајева,а овима што смета Крст нек скину онај на Хуму код Мостара ако смију и како тај исти крст њима не смета а овај смета,али мој Дјукићу ово не треба да се износи у јавност него да се нађе новац и да се крст подигне,а не да ти о њему причаш пет година и сваки пут пред изборе ,ја лично мислим да ти ово користиш у предизборне сврхе,јер да постоји стварна жеља ти би то урадио у тишини а не у медијској кампањи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

докле висе

11.08.2014 20:17

Ја мислим да треба подизати фабрике и гладне људе запосљавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само што није

12.08.2014 07:33

Избори, тензије, глупости. Ако га и направе биће то да неко мазне паре а не да се сјети ових "освијештених" што се пале на глупости.

ОДГОВОРИТЕ