U subotu odluka o spomen- krstu

Konačna odluka o datumu podizanja spomen-krsta na Zlatištu za više od 6.000 ubijenih Srba u Sarajevu biće donesena 16. avgusta na sjednici Predsjedništva Saveza logoraša Republike Srpske u Trebinju, rekao je predsjednik Saveza Branislav Dukić.

Republika Srpska 11.08.2014 | 13:35
U subotu odluka o spomen- krstu

"Želim da potvrdimo da će Savez ispuniti ranije dato obećanje, kao i da nismo odustali od podizanja spomen-krsta u Sarajevu", istakao je Dukić. Dukić je istakao da je podizanje spomen-krsta ubijenim Srbima u Sarajevu nikoga ne vrijeđa, jer u BiH ravnopravno žive konstitutivni narodi i ostali.

"Podizanjem spomem-krsta Savez logoraša ne želi nikoga da vrijeđa za razliku od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je otvoreno na izborima podržao Tajipa Erdogana za predsjednika Turske, navodeći da je Erdoganova pobjeda i `naša pobjeda`", poručio je Dukić. Sjednica Predsjedništva Saveza logoraša Republike Srpske biće održana u 12.00 časova u prostorijama Administrativne službe grada Trebinje.

Dukić je ranije najavio da će izgradnja spomen-krsta na Zlatištu, posvećenog ubijenim Srbima u Sarajevu tokom proteklog rata početi u septembru ili oktobru i da Savez ima spremnu tehničku dokumentaciju za ovaj projekat. Prema podacima Saveza logoraša, tokom proteklog rata u Federaciji BiH bilo je 536 logora za Srbe.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Logoraš

11.08.2014 14:34

Moj Dukiću, pravi logoraši neće imati od spomen-krsta nikakvu korist za razliku od tebe vikend-logoraša kojeg će Baja potapšati po ramenu.Bolje je da novac za gradnju uložite u nešto što će donijeti novu vrijednost a ne kopati po ranama koje nisu zacijelile.Politika inata nije nikom donijela dobro pa neće ni nama!

ODGOVORITE
Name

srbin-rs

11.08.2014 15:44

Ja kao neko ko je rodjen u Sarajevu apsolutno sam za podizanje krsta jer kako vrijeme odmice to ce biti jedini simbol Srba u Sarajevu koji ce se moci vidjeti iz svih djelova grada. Nadam se da ce politicar bar malo ispostovati stradale i nece biti stranackog prepucavanja i skupljanja poena.

ODGOVORITE
Name

Miloš

11.08.2014 16:12

Zbog čega da se ne sagradi .Treba da podsjeti one koji su pod okriljem fašizma u Drugom svjetskom ratu svirepo ubijali pripadnike Srpskog naroda kao i da podsjeti na 6000 ubijenih Srba od strane istih onih koji su propagirali građansku državu, a pritom su snajperima ubijali babe u crnini. Neka ih barem malo savjest izjeda ako savjesti uopšte imaju.

ODGOVORITE
Name

РЗ

11.08.2014 17:25

Само српским непријатељима смета крст.

ODGOVORITE
Name

peki

11.08.2014 19:16

Krst treba da se postavi a i na teritoriji je Srpskog Sarajeva,a ovima što smeta Krst nek skinu onaj na Humu kod Mostara ako smiju i kako taj isti krst njima ne smeta a ovaj smeta,ali moj Djukiću ovo ne treba da se iznosi u javnost nego da se nađe novac i da se krst podigne,a ne da ti o njemu pričaš pet godina i svaki put pred izbore ,ja lično mislim da ti ovo koristiš u predizborne svrhe,jer da postoji stvarna želja ti bi to uradio u tišini a ne u medijskoj kampanji.

ODGOVORITE
Name

dokle vise

11.08.2014 20:17

Ja mislim da treba podizati fabrike i gladne ljude zaposljavati.

ODGOVORITE
Name

Samo što nije

12.08.2014 07:33

Izbori, tenzije, gluposti. Ako ga i naprave biće to da neko mazne pare a ne da se sjeti ovih "osviještenih" što se pale na gluposti.

ODGOVORITE