Милијаш одлучује за пар дана!

Челници црвено-белих би требало да убеде капитена да још једном одбије уносну понуду са истока, али огромна дуговања Звезде не помажу одлуци да остане.

Фудбал 10.08.2014 | 20:15
Милијаш одлучује за пар дана!

Као глава без врата, као љубав без секса... Занимљивим поређењима један од навијача Црвене звезде покушао је да објасни како би у наставку сезоне изгледала игра Црвене звезде без утицаја капитена Ненада Милијаша! Егзалтираност црвено-белих фанова због партије власника земунске левице и голова којима је погурао тим до прве првенстве победе против Радничког, претворила се у стрепњу. Турска Манисаспор већ дуго обиграва око бившег репрезентативца наше земље, а расплет летње трансфер саге требало би да буде познат најкасније у четвртак.

Иницијални контакт између Милијаша и представника клуба за који игра Никола Микић успостављен је још током првог дела припрема у Термама Чатеж. Турци су и даље упорни у жељи да ангажују искусног везисту, али он и даље није потврднуо климнуо главом. Што не значи да неће до краја прелазног рока.
"Тачно је да сам у контакту са људима из Манисе, али јос ништа није готово. Хоћу да седнем са људима из клуба, највероватније у среду или цетвртак, и да видимо шта и како даље", рекао је Ненад Милијаш.

Еветуални одлазак капитена био би велики, огроман губитак за тим Ненада Лалатовића. Скоро па ненадокнадив. О томе да је Милијаш далеко више од капитена у Црвеној звезди писали смо још током друге фазе припрема у Словенији и баш због тога челни људи српског шампиона биће на великом испиту наредних неколико дана. Иако је Ненад током другог мандата у Љутице Богдана одбијао силне понуде са Далеког Истока, први пут уопште озбиљно размишља да се отисне у нову печалбарску епизоду.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта капитен је у децембру прошле године прихватио да игра без финансијске надокнаде до јуна уз услов да му клуб исплати већину дуговања до краја августа. Добијао је усмена обећања да ће бити испоштован, али очигледно је да су одговорни са "Маракане" пасивно пришли решавању тог проблема. Незванично, клуб Милијашу у овом тренутку дугује нешто мање од пола милиона евра... Управо због тога наредни потез управе, која кубури са празном касом, могао би да одреди следећи Милијашев корак. Посебно, јер га Турци и даље чекају раширених руку.

Вођа српског шампиона и поред дилеме која га мури поручује да је главом и даље у Црвеној звезди. Он верује да су навијачи отишли кући задовољни после представе Лалатовићевог тима против Радничког.
"Можда ће неком звучати смешно, али Црвена звезда је претходних година имала силних проблема са тим стартним мечевима. Изузетно је битно што смо стартовали победом. Могли смо да постигнемо још који гол, али и да га примимо у првом минуту... Онда би нам било јако, јако тешко. Посебан печат на меч дала су и Звездина деца. Добила су прилику и представила се у лепом светлу. Могу само да им честитам. Надам се да су навијачи због свега наведеног отишли кући задовољни. Утисак свих је да смо деловали тркачки добро, агресивно. А то је оно што радимо на тренинзима. Шеф жели да брзо вратимо посед чим изгубимо лопту", коментар је Ненада Милијаша.

Приликом првог гола имао је помоћ Љубинковића. Други је био његов специјалитет.
"Ретко коментаришем своје голове, али овај је био баш леп. Читам коментаре како је голман Радничког могао боље да интервенише, али не слажем се са тим".

Коментари / 0

Оставите коментар