Milijaš odlučuje za par dana!

Čelnici crveno-belih bi trebalo da ubede kapitena da još jednom odbije unosnu ponudu sa istoka, ali ogromna dugovanja Zvezde ne pomažu odluci da ostane.

Fudbal 10.08.2014 | 20:15
Milijaš odlučuje za par dana!

Kao glava bez vrata, kao ljubav bez seksa... Zanimljivim poređenjima jedan od navijača Crvene zvezde pokušao je da objasni kako bi u nastavku sezone izgledala igra Crvene zvezde bez uticaja kapitena Nenada Milijaša! Egzaltiranost crveno-belih fanova zbog partije vlasnika zemunske levice i golova kojima je pogurao tim do prve prvenstve pobede protiv Radničkog, pretvorila se u strepnju. Turska Manisaspor već dugo obigrava oko bivšeg reprezentativca naše zemlje, a rasplet letnje transfer sage trebalo bi da bude poznat najkasnije u četvrtak.

Inicijalni kontakt između Milijaša i predstavnika kluba za koji igra Nikola Mikić uspostavljen je još tokom prvog dela priprema u Termama Čatež. Turci su i dalje uporni u želji da angažuju iskusnog vezistu, ali on i dalje nije potvrdnuo klimnuo glavom. Što ne znači da neće do kraja prelaznog roka.
"Tačno je da sam u kontaktu sa ljudima iz Manise, ali jos ništa nije gotovo. Hoću da sednem sa ljudima iz kluba, najverovatnije u sredu ili cetvrtak, i da vidimo šta i kako dalje", rekao je Nenad Milijaš.

Evetualni odlazak kapitena bio bi veliki, ogroman gubitak za tim Nenada Lalatovića. Skoro pa nenadoknadiv. O tome da je Milijaš daleko više od kapitena u Crvenoj zvezdi pisali smo još tokom druge faze priprema u Sloveniji i baš zbog toga čelni ljudi srpskog šampiona biće na velikom ispitu narednih nekoliko dana. Iako je Nenad tokom drugog mandata u Ljutice Bogdana odbijao silne ponude sa Dalekog Istoka, prvi put uopšte ozbiljno razmišlja da se otisne u novu pečalbarsku epizodu.

Prema saznanjima MOZZART Sporta kapiten je u decembru prošle godine prihvatio da igra bez finansijske nadoknade do juna uz uslov da mu klub isplati većinu dugovanja do kraja avgusta. Dobijao je usmena obećanja da će biti ispoštovan, ali očigledno je da su odgovorni sa "Marakane" pasivno prišli rešavanju tog problema. Nezvanično, klub Milijašu u ovom trenutku duguje nešto manje od pola miliona evra... Upravo zbog toga naredni potez uprave, koja kuburi sa praznom kasom, mogao bi da odredi sledeći Milijašev korak. Posebno, jer ga Turci i dalje čekaju raširenih ruku.

Vođa srpskog šampiona i pored dileme koja ga muri poručuje da je glavom i dalje u Crvenoj zvezdi. On veruje da su navijači otišli kući zadovoljni posle predstave Lalatovićevog tima protiv Radničkog.
"Možda će nekom zvučati smešno, ali Crvena zvezda je prethodnih godina imala silnih problema sa tim startnim mečevima. Izuzetno je bitno što smo startovali pobedom. Mogli smo da postignemo još koji gol, ali i da ga primimo u prvom minutu... Onda bi nam bilo jako, jako teško. Poseban pečat na meč dala su i Zvezdina deca. Dobila su priliku i predstavila se u lepom svetlu. Mogu samo da im čestitam. Nadam se da su navijači zbog svega navedenog otišli kući zadovoljni. Utisak svih je da smo delovali trkački dobro, agresivno. A to je ono što radimo na treninzima. Šef želi da brzo vratimo posed čim izgubimo loptu", komentar je Nenada Milijaša.

Prilikom prvog gola imao je pomoć Ljubinkovića. Drugi je bio njegov specijalitet.
"Retko komentarišem svoje golove, ali ovaj je bio baš lep. Čitam komentare kako je golman Radničkog mogao bolje da interveniše, ali ne slažem se sa tim".

Komentari / 0

Ostavite komentar