Страшно: Убио колегу на стази!!!

Возач НАСКАР Тони Сјуарт током трке у Њујорку убио колегу Кевина Варда Јуниора, који је круг раније излетео са стазе.

Остали спортови 10.08.2014 | 17:00
Страшно: Убио колегу на стази!!!

Искусни возач Тони Стјуарт је током приреме за трку у НАСКАР Супер спринт серији ударио свог колегу Кевина Варда Јуниора, који је недуго затим преминуо у болници.
Инцидент се догодио у Канандејгва Мотоспорт парку у Њујорку. Млади Вард је, према речима очевидаца, завршио трку круг пре несреће, а онда је изашао из свог аутомобила и у покушају да се склони са стазе на њега је налетео Стјуарт, ударио га и одбацио 15 метара даље.

Стјуарт, искусни амерички возач, власник тима и бизнисмен, који је у каријери побеђивао и у такмичењу Инди кар, одмах након што је видео да је ударио колегу, притрчао му је у помоћ као и редари поред писте. Младић је хитно пребачен у болницу са тешким повредама, а неколико сати касније објављено је да је преминуо.

Канцеларија шерифа Онтарија огласила се после трагедије саопштивши да на ту несрећу не гледају као на кривично дело. Шериф Филип Поверо рекао је да у почетку нису желели да саопште име преминулог возача, као и да је Стјуарт био видно потресен после трагедије и да је максимално сарађивао током испитивања у полицијхској станици.

Сјуарт-Хас Рејсинг, тим чији је Тони Стјуарт оснивач и власник и за који наступа, огласио се саопштењем после трагедије у држави Њујорк.

"У суботу увече током брзинске трке догодила се стравична несрећа у којој је учествовао Тони Стјуарт. Тони је остао неповређен током инцидента, али је колега такмичар изгубио живот. У мислима и у молитвама бићемо уз његову породицу. Још увек покушавамо да реконструишемо детаље ове тешке трагедије и ценимо разумевање јавности за тежак период који преживљавамо", стоји у саопштењу Стјуарт-Хас Рејсинг тима.

Након несреће организатор је отказао све трке.

УПОЗОРЕЊЕ!!!! Снимак је узнемирујућег садржаја!

На овом линку можете видети несрећу.

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=qИЛмИyГ6qно#т=39

Коментари / 0

Оставите коментар