Сјајан дерби Москве: Динамо - Спартак 1:2!

Спартак славио на Химки арени након преокрета резултатом 2:1.

Фудбал 10.08.2014 | 15:45
Сјајан дерби Москве: Динамо - Спартак 1:2!

Ако је неко помислио да је руска лига у некаквој кризи, грдно се преварио! Московски дерби између Динама и Спартака на Химки арени задовољио је све критеријуме фудбалске игре, било је голова, шасни, поништених голова, а на крају је и славио тим који је мање показао, али је у сваком тренутку знао шта жели – 1:2 (1:1).

Динамо је од самог старта силовито напао, што му се и те како исплатило. Већ у трећем Кокорин се одлично снашао на ивици шеснаестерца Спартака, прво се поклизао, али је одмах подигао и топовским ударцем савладао немоћног Реброва.

Спартак је изједначио већ у 17. минуту и то након катастрофалног Романа Березовскија, који је лоше проценио лет лопте и поклонио погодак Артему Дзјуби.

Лукави Дзјуба је стрпљиво чекао своју следећу шансу и искористио је у 51. минуту, али је пре тога Динамо у неколико наврата могао до вођства. То се пре свега односи на поништени гол Битнера, који је топовски шутирао са преко 20 метара удаљености, али су судије процениле да је Реброву приликом ударца засметао Курањи, па је овај одличан погодак поништен.

Спартак је до вођства дошао у прваом тренутку, на почетку другог дела игре, када је Дзјуба одлично одреаговао на центаршут Комбарова и из другог покушаја матирао ривала. Играчи Динама су били незадовољни јер је нападач Спартака био ослоњен на Битнера, али се арбитри овога пута нису огласили.

Динамо је и након тога жестоко нападао, а 15-ак минута пре тога поништен је погодак Кокорину, који се након ударца Валбуене нашао у офсајду.

Искусни франнцуски репрезентативац имао је ватрено крштење у дресу Динама, није успео да донесе изједначење свом тиму, али је био изузетно опасан по гол ривала.

Коментари / 0

Оставите коментар