Sjajan derbi Moskve: Dinamo - Spartak 1:2!

Spartak slavio na Himki areni nakon preokreta rezultatom 2:1.

Fudbal 10.08.2014 | 15:45
Sjajan derbi Moskve: Dinamo - Spartak 1:2!

Ako je neko pomislio da je ruska liga u nekakvoj krizi, grdno se prevario! Moskovski derbi između Dinama i Spartaka na Himki areni zadovoljio je sve kriterijume fudbalske igre, bilo je golova, šasni, poništenih golova, a na kraju je i slavio tim koji je manje pokazao, ali je u svakom trenutku znao šta želi – 1:2 (1:1).

Dinamo je od samog starta silovito napao, što mu se i te kako isplatilo. Već u trećem Kokorin se odlično snašao na ivici šesnaesterca Spartaka, prvo se poklizao, ali je odmah podigao i topovskim udarcem savladao nemoćnog Rebrova.

Spartak je izjednačio već u 17. minutu i to nakon katastrofalnog Romana Berezovskija, koji je loše procenio let lopte i poklonio pogodak Artemu Dzjubi.

Lukavi Dzjuba je strpljivo čekao svoju sledeću šansu i iskoristio je u 51. minutu, ali je pre toga Dinamo u nekoliko navrata mogao do vođstva. To se pre svega odnosi na poništeni gol Bitnera, koji je topovski šutirao sa preko 20 metara udaljenosti, ali su sudije procenile da je Rebrovu prilikom udarca zasmetao Kuranji, pa je ovaj odličan pogodak poništen.

Spartak je do vođstva došao u prvaom trenutku, na početku drugog dela igre, kada je Dzjuba odlično odreagovao na centaršut Kombarova i iz drugog pokušaja matirao rivala. Igrači Dinama su bili nezadovoljni jer je napadač Spartaka bio oslonjen na Bitnera, ali se arbitri ovoga puta nisu oglasili.

Dinamo je i nakon toga žestoko napadao, a 15-ak minuta pre toga poništen je pogodak Kokorinu, koji se nakon udarca Valbuene našao u ofsajdu.

Iskusni franncuski reprezentativac imao je vatreno krštenje u dresu Dinama, nije uspeo da donese izjednačenje svom timu, ali je bio izuzetno opasan po gol rivala.

Komentari / 0

Ostavite komentar