Мандић: Салиховић опструише српске жртве

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић по налозима бошњачког политичког врха мора да проводи опструкцију и дискриминацију над српским жртвама и да обмањује њихове породице, што је за њих и жалосно и болно, али истинито, тврди предсједник Удружења породица несталих лица Сарајевско-романијске регије Милан Мандић.

Република Српска 10.08.2014 | 11:10
Мандић: Салиховић опструише српске жртве

"Оно што је сваком поштеном и коректном човјеку у БиХ јасно као дан, то је проблем Тужилаштва БиХ на челу са Гораном Салиховићем, којег је без имало тужилачког стажа у каријери поставила бошњачка политичка врхушка за главног тужиоца, а његов шеф лично је Амор Машовић", рекао је данас Мандић Срни.

Без Машовића, подвлачи Мандић, као ни без директора Међународне комисије за тражење несталих лица у БиХ /ИЦМП/ Кетрин Бомбергер, Салиховић не смије ни слово написати, а камоли подићи оптужницу.

Он подсјећа на чињеницу да ратни злочин муслиманских снага под командом Едхема Годињака над невиним српским жртвама у општини Трново већ 11 година "сакупља прашину" у тужилачким ладицама.

"Случајеве које је веома озбиљно повео тужилац Муниб Халиловић, Салиховић му је под хитно 'отео', пошто је морао испитати потпредсједника Федерације БиХ Мирсада Кебу, члана Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амора Машовића, министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџију, бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића и остале из самог врха бошњачке политичке елите", наводи Мандић.

Он сматра да је Салиховић постављен за главног тужиоца БиХ да заташкава ратне злочине над Србима, да штити своје шефове и да опструише све доказе и свједоке против својих шефова.

"Велику помоћ у свему пружају му бошњачки представници суоснивача Института за нестала лица БиХ, Савјет министара и ИЦМП-а. Опструкција, дискриминација и лажна обећања долазе из тих центара моћи породицама и нама представницима српских жртава и несталих које већ 22 године тражимо по урбаним срединама. Најбољи доказ за ову тврдњу је обустава ексхумације на градској депонији Бућа поток и Казани", категоричан је Мандић.

Он у име породица несталих Срба пита шта су урадили Тужилаштво БиХ и Салиховић поводом њихових писаних питања за Трг Меше Селимовића на Алипашином пољу у Сарајеву, одакле је земља довежена, ко је инвеститор, а ко извођач тих сумњивих радова?

"Шта урадише за градску депонију у Бућа потоку и зашто не одговорише на наше питање одакле Шефик Пецикоза на депонији када је човјек умро у Психијатријској болници на Сокоцу?", пита Мандић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Додик и СНСД су криви

10.08.2014 09:14

То је политика Милета Ђогана и СНСД-а крива.Они су говорили српским кадровима да се повуку из правосуђа БиХ, да не признају ово или оно, па сада када Бошњаци контролишу и ефикасно користе оно што Миле и СНСД ефективно и јако успјешно користе, сада шта би?Би то што је Додик и СНСД скривио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в 10.08.2014

10.08.2014 10:30

Добијо је Баја паре од Муслимана и Хрвата да повуче српске чланове из тужилаштва, а ови што раде у агенцији за тражење толико су се обогатили да само се понекад огласе да су као ту и да увијек нађу кривца па тако 20 година а они тако поштено раде срамота за породице несталих

ОДГОВОРИТЕ