Mandić: Salihović opstruiše srpske žrtve

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović po nalozima bošnjačkog političkog vrha mora da provodi opstrukciju i diskriminaciju nad srpskim žrtvama i da obmanjuje njihove porodice, što je za njih i žalosno i bolno, ali istinito, tvrdi predsjednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić.

Republika Srpska 10.08.2014 | 11:10
Mandić: Salihović opstruiše srpske žrtve

"Ono što je svakom poštenom i korektnom čovjeku u BiH jasno kao dan, to je problem Tužilaštva BiH na čelu sa Goranom Salihovićem, kojeg je bez imalo tužilačkog staža u karijeri postavila bošnjačka politička vrhuška za glavnog tužioca, a njegov šef lično je Amor Mašović", rekao je danas Mandić Srni.

Bez Mašovića, podvlači Mandić, kao ni bez direktora Međunarodne komisije za traženje nestalih lica u BiH /ICMP/ Ketrin Bomberger, Salihović ne smije ni slovo napisati, a kamoli podići optužnicu.

On podsjeća na činjenicu da ratni zločin muslimanskih snaga pod komandom Edhema Godinjaka nad nevinim srpskim žrtvama u opštini Trnovo već 11 godina "sakuplja prašinu" u tužilačkim ladicama.

"Slučajeve koje je veoma ozbiljno poveo tužilac Munib Halilović, Salihović mu je pod hitno 'oteo', pošto je morao ispitati potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebu, člana Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amora Mašovića, ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžiju, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i ostale iz samog vrha bošnjačke političke elite", navodi Mandić.

On smatra da je Salihović postavljen za glavnog tužioca BiH da zataškava ratne zločine nad Srbima, da štiti svoje šefove i da opstruiše sve dokaze i svjedoke protiv svojih šefova.

"Veliku pomoć u svemu pružaju mu bošnjački predstavnici suosnivača Instituta za nestala lica BiH, Savjet ministara i ICMP-a. Opstrukcija, diskriminacija i lažna obećanja dolaze iz tih centara moći porodicama i nama predstavnicima srpskih žrtava i nestalih koje već 22 godine tražimo po urbanim sredinama. Najbolji dokaz za ovu tvrdnju je obustava ekshumacije na gradskoj deponiji Buća potok i Kazani", kategoričan je Mandić.

On u ime porodica nestalih Srba pita šta su uradili Tužilaštvo BiH i Salihović povodom njihovih pisanih pitanja za Trg Meše Selimovića na Alipašinom polju u Sarajevu, odakle je zemlja dovežena, ko je investitor, a ko izvođač tih sumnjivih radova?

"Šta uradiše za gradsku deponiju u Buća potoku i zašto ne odgovoriše na naše pitanje odakle Šefik Pecikoza na deponiji kada je čovjek umro u Psihijatrijskoj bolnici na Sokocu?", pita Mandić.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dodik i SNSD su krivi

10.08.2014 09:14

To je politika Mileta Đogana i SNSD-a kriva.Oni su govorili srpskim kadrovima da se povuku iz pravosuđa BiH, da ne priznaju ovo ili ono, pa sada kada Bošnjaci kontrolišu i efikasno koriste ono što Mile i SNSD efektivno i jako uspješno koriste, sada šta bi?Bi to što je Dodik i SNSD skrivio.

ODGOVORITE
Name

maja v 10.08.2014

10.08.2014 10:30

Dobijo je Baja pare od Muslimana i Hrvata da povuče srpske članove iz tužilaštva, a ovi što rade u agenciji za traženje toliko su se obogatili da samo se ponekad oglase da su kao tu i da uvijek nađu krivca pa tako 20 godina a oni tako pošteno rade sramota za porodice nestalih

ODGOVORITE