Цонга у финалу Торонта!

Француски тенисер Жо-Вилфред Цонга победио је Григора Димитрова са 6:4, 6:3 у полуфиналу Роџерс купа у Торонту.

Тенис 09.08.2014 | 23:45
Цонга у финалу Торонта!

Цонга се тако пласирао у своје треће финале на турнирима из Мастерс 1000 серије – 2008. године је у Паризу савладао Давида Налбандијана, а три године касније на истом месту поражен је од Роџера Федерера.

Управо је Швајцарац потенцијални супарник Цонги у финалу, пошто Роџер од два ујутру игра са Фелисијаном Лопесом у другом полуфиналу.

Цонга је до овог турнира имао врло лошу сезону, пао је на 15. место на АТП листи и уписао је 24 победе и 13 пораза. Међутим, сада је савладао Шардија, Ђоковића, Марија, а сада и Димитрова у мечу у којем је забележио 22 директна поена и 19 неизнуђених грешака.

У првом сету тенисери су без већих проблема чували свој сервис све до деветог гема, када је Цонга направио брејк и повео са 5:4. У наредном гему Димитров је створио чак четири брејк лопте, али Француз се сваки пут извукао сјајним сервисима и освојио је први сет.

Цонга је у другом сету додатно подигао ниво игре и направио је брејк већ у трећем гему, и то без изгубљеног поена. Француз је изванредно сервирао, пропустио је још неколико брејк лопти, али је у последњем гему још једном одузео сервис противнику и окончао је меч за 85 минута игре.

Цонга ће у недељу играти своје 20. финале у каријери и бориће се за 11. титулу, прву ове сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар