Conga u finalu Toronta!

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga pobedio je Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:3 u polufinalu Rodžers kupa u Torontu.

Tenis 09.08.2014 | 23:45
Conga u finalu Toronta!

Conga se tako plasirao u svoje treće finale na turnirima iz Masters 1000 serije – 2008. godine je u Parizu savladao Davida Nalbandijana, a tri godine kasnije na istom mestu poražen je od Rodžera Federera.

Upravo je Švajcarac potencijalni suparnik Congi u finalu, pošto Rodžer od dva ujutru igra sa Felisijanom Lopesom u drugom polufinalu.

Conga je do ovog turnira imao vrlo lošu sezonu, pao je na 15. mesto na ATP listi i upisao je 24 pobede i 13 poraza. Međutim, sada je savladao Šardija, Đokovića, Marija, a sada i Dimitrova u meču u kojem je zabeležio 22 direktna poena i 19 neiznuđenih grešaka.

U prvom setu teniseri su bez većih problema čuvali svoj servis sve do devetog gema, kada je Conga napravio brejk i poveo sa 5:4. U narednom gemu Dimitrov je stvorio čak četiri brejk lopte, ali Francuz se svaki put izvukao sjajnim servisima i osvojio je prvi set.

Conga je u drugom setu dodatno podigao nivo igre i napravio je brejk već u trećem gemu, i to bez izgubljenog poena. Francuz je izvanredno servirao, propustio je još nekoliko brejk lopti, ali je u poslednjem gemu još jednom oduzeo servis protivniku i okončao je meč za 85 minuta igre.

Conga će u nedelju igrati svoje 20. finale u karijeri i boriće se za 11. titulu, prvu ove sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar