Лалатовић дебитовао побједом

Звезда савладала Раднички из Ниша са 2:0, а Лука Јовић, Михаило Ристић и Вукашин Јовановић осетили амбијент у Љутице Богдана.

Фудбал 09.08.2014 | 21:56
Лалатовић дебитовао побједом

Опробаним снагама и опробаним начином до првих бодова у новој сезони. Црвена звезда је у првом колу Суперлиге успела да победи Раднички из Ниша са 2:0 пошто је некада критиковани капитен Ненад Милијаш још једном демонстрирао да је од кључног значаја за игру српског шампиона.

Додуше, лишен помоћи појачања из летњег прелазног рока (још на снази забрана регистрације новајлија) дебитант на клупи Звезде Ненад Лалатовић и није могао радикално да промени игру црвено-белих. Дарко Лазовић је наставио тамо где је пролетос стао и ривалима вадио душу на памук, покушавали су и Нејц Печник, Ђорђе Ракић, али су Милијашеви далекометни хици били од пресудног значаја.

Мада, и срећа је окренула леђа гостима. Први ударац Звездиног капитена закачио је несрећног Зорана Љубинковића и преварио Ненада Филиповића, који је на почетку деловао врло добро, али је како је време одмицало постајао све несигурнији.

Други гол је, уосталом, колико заслуга Милијаша, који је из слободног ударца са 30 метара математички прецизно гађао сам рогаљ гола, толико и кривица катастрофалне процене Филиповића. Голман Радничког, иначе и - гле ироније - рођени брат Партизанове директорке маркетинге Снежане Филиповић, ценио путању... Ценио, ценио и пустио лопту да заврши у његовој мрежи.

Два брза гола у самом финишу другог полувремену потпуно су везала ноге Нишлијама у наставку меча, па Радничком остаје само да жали за идеалном шансом Аугуста Батиохе из другог минута игре. Неспретна реакција последње линије Звезде, Еквадорац је био сам пред Предрагом Рајковићем, али је, уместо да упосли усамљеног саиграча, сам повукао лопту, дао дугачак фор, па је млади и опрезни голман црвено-белих стигао да реагује и отклони опасност.

Ипак, Раднички је наговестио да би могао да буде тврд орах и за највеће клубове у Суперлиги, па и да – што да не? – покуша да нападне Европу.

Што се тиче Звезде, она је добро трчала, све време вршила пресинг на ривала и одрадила све што је требало како би стигла до бодова. Приметићемо и један мали, али никако небитан детаљ – Звездина деца Лука Јовић, Михаило Ристић и Вукашин Јовановић вечерас су осетиле како то изгледа када као сениор истрчиш пред, овај пут, 22.232 навијача на популарној "Маракани".

Коментари / 0

Оставите коментар