Lalatović debitovao pobjedom

Zvezda savladala Radnički iz Niša sa 2:0, a Luka Jović, Mihailo Ristić i Vukašin Jovanović osetili ambijent u Ljutice Bogdana.

Fudbal 09.08.2014 | 21:56
Lalatović debitovao pobjedom

Oprobanim snagama i oprobanim načinom do prvih bodova u novoj sezoni. Crvena zvezda je u prvom kolu Superlige uspela da pobedi Radnički iz Niša sa 2:0 pošto je nekada kritikovani kapiten Nenad Milijaš još jednom demonstrirao da je od ključnog značaja za igru srpskog šampiona.

Doduše, lišen pomoći pojačanja iz letnjeg prelaznog roka (još na snazi zabrana registracije novajlija) debitant na klupi Zvezde Nenad Lalatović i nije mogao radikalno da promeni igru crveno-belih. Darko Lazović je nastavio tamo gde je proletos stao i rivalima vadio dušu na pamuk, pokušavali su i Nejc Pečnik, Đorđe Rakić, ali su Milijaševi dalekometni hici bili od presudnog značaja.

Mada, i sreća je okrenula leđa gostima. Prvi udarac Zvezdinog kapitena zakačio je nesrećnog Zorana Ljubinkovića i prevario Nenada Filipovića, koji je na početku delovao vrlo dobro, ali je kako je vreme odmicalo postajao sve nesigurniji.

Drugi gol je, uostalom, koliko zasluga Milijaša, koji je iz slobodnog udarca sa 30 metara matematički precizno gađao sam rogalj gola, toliko i krivica katastrofalne procene Filipovića. Golman Radničkog, inače i - gle ironije - rođeni brat Partizanove direktorke marketinge Snežane Filipović, cenio putanju... Cenio, cenio i pustio loptu da završi u njegovoj mreži.

Dva brza gola u samom finišu drugog poluvremenu potpuno su vezala noge Nišlijama u nastavku meča, pa Radničkom ostaje samo da žali za idealnom šansom Augusta Batiohe iz drugog minuta igre. Nespretna reakcija poslednje linije Zvezde, Ekvadorac je bio sam pred Predragom Rajkovićem, ali je, umesto da uposli usamljenog saigrača, sam povukao loptu, dao dugačak for, pa je mladi i oprezni golman crveno-belih stigao da reaguje i otkloni opasnost.

Ipak, Radnički je nagovestio da bi mogao da bude tvrd orah i za najveće klubove u Superligi, pa i da – što da ne? – pokuša da napadne Evropu.

Što se tiče Zvezde, ona je dobro trčala, sve vreme vršila presing na rivala i odradila sve što je trebalo kako bi stigla do bodova. Primetićemo i jedan mali, ali nikako nebitan detalj – Zvezdina deca Luka Jović, Mihailo Ristić i Vukašin Jovanović večeras su osetile kako to izgleda kada kao senior istrčiš pred, ovaj put, 22.232 navijača na popularnoj "Marakani".

Komentari / 0

Ostavite komentar