Заинтересовани за куповину Голог отока

Директор хрватске Канцеларије за управљање државном имовином Младен Пејновић изјавио је да су из Србије и Црне Горе стигле иницијативе везане за продају или изнајмљивање Голог отока, где се прије неколико деценија налазио логор за политичке осуђенике.

Регион 09.08.2014 | 22:12
Заинтересовани за куповину Голог отока

"Када је ријеч о Голом отоку, примили смо десетак иницијатива, а све се крећу у оквирима очекиваног, односно меморијалног, музејског и туристичког. Од оних из Србије и Црне Горе, одакле је било пуно информбирооваца, па до Архитектонског факултета у Грацу, ге имају неколико радних пројеката на тему Голог отока", рекао је Пејновић.

Он сматра да ако треба нешто критиковати, онда је то раздобље претходних тридесетак година небриге, те истиче да је потребно исказати "безрезервни пијетет према 13.000 такозваних информбирооваца који су тамо били заточени од 1949. до 1956. године", преносе медији.

Он је констатовао да Голи оток мора постати мјесто сталне осуде сваке политичке репресије и мјесто упозорења на такве опасности.

Пејновић је најавио да ће хрватска влада крајем године понудити на продају и изнајмљивање још 100 некретнина.

Хрватска држава користи око 430.000 квадратних метара пословног простора у свом власништву, док око 101.000 метара изнајмљује.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxx

10.08.2014 09:23

Оставите га за насе политицаре тамо им је мјесто

ОДГОВОРИТЕ