Насри се опет нешто љути на Француску!

"Нећу да играм за репрезентацију док је Дешан селектор", изјавио француски фудбалер и играч Манчестер ситија Самир Насри.

Фудбал 09.08.2014 | 22:45
Насри се опет нешто љути на Француску!

Мало мало, па у француској фудбалској репрезентацији неки бунт, незадовољство.

Сви се сећамо несрећног Рајмона Доменека и оне бламаже Француза на Мундијалу у Јужној Африци 2010. године, када су играчи покренули праву побуну против селектора.

Иако су се Французи од тада опоравили и одиграли сасвим солидно на Мундијалу у Бразилу овог лета, опет се чују гласови незадовољства.

Самир Насри, звезда Манчестер ситија, наљутио се на селектора Дидијеа Дешана и поручио: "Нећу да играм за национални тим док је он на функцији!".

Све је почело још уочи Мундијала када је Дешан одлучио да изостави Насрија из тима. Чак је и Насријева девојка Анара Атанес осула дрвље и камење по Дешану, да би "голупчићи" потом "запалили" на ривијеру.

"Тек сам напунио 27 година, али бићу искрен - докле год је Дешан селектор, нећу играти за Француску после свега што се догодило. За две године имаћу 29 година и моћи ћу и даље да играм за свој национални тим, али то ме сада ме чини срећним. Кад год одем на окупљање репрезентације, увек је нека фрка, неки проблем. Слушам некакве оптужбе на мој рачун, а све то чита и слуша моја породица која пати. Не желим да моја породица то проживљава и зато је боље да престанем да играм и да се фокусирам на клуб", изјавио је Насри, преносе британски медији.

Током Европског првенства 2012. године било је информација о сукобима Насрија и Алуа Дијаре у свлачионици, а потом и након елиминације од Шпаније, Насри је шутнуо новинара. Дешан га је често држао на клупи...

"Рекао је да сам несрећан, јер сам на клупи. Па, покажите ми једног фудбалера који је срећан што не игра, поготово ако не разумете разлог такве одлуке тренера", каже Насри.

Он је овакву одлуку најавио још средином маја, када је Дешан одлучио да га изостави са списка путника у Бразил.

Сад каже:

"Нисам љут, бесан, нити осећам горчину. Гледао сам све утакмице Француске на Мундијалу у Бразилу, јер волим и Француску и фудбал. Ово што се дешава неће ме довести до тога да замрзим Француску".

Француска је, иначе, домаћин наредног Европског првенства 2016. године, а занимљиво је и то што је у квалификационом групи са Србијом. Међутим, Француска је у групи про форме, јер се њени резултати са осталим селекцијама у групи неће рачунати и ти мечеви неће имати такмичарски карактер.

А Србија отвара квалификације баш пријатељском утакмицом са Француском 7. септембра на стадиону Партизана.

Коментари / 0

Оставите коментар