Nasri se opet nešto ljuti na Francusku!

"Neću da igram za reprezentaciju dok je Dešan selektor", izjavio francuski fudbaler i igrač Mančester sitija Samir Nasri.

Fudbal 09.08.2014 | 22:45
Nasri se opet nešto ljuti na Francusku!

Malo malo, pa u francuskoj fudbalskoj reprezentaciji neki bunt, nezadovoljstvo.

Svi se sećamo nesrećnog Rajmona Domeneka i one blamaže Francuza na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine, kada su igrači pokrenuli pravu pobunu protiv selektora.

Iako su se Francuzi od tada oporavili i odigrali sasvim solidno na Mundijalu u Brazilu ovog leta, opet se čuju glasovi nezadovoljstva.

Samir Nasri, zvezda Mančester sitija, naljutio se na selektora Didijea Dešana i poručio: "Neću da igram za nacionalni tim dok je on na funkciji!".

Sve je počelo još uoči Mundijala kada je Dešan odlučio da izostavi Nasrija iz tima. Čak je i Nasrijeva devojka Anara Atanes osula drvlje i kamenje po Dešanu, da bi "golupčići" potom "zapalili" na rivijeru.

"Tek sam napunio 27 godina, ali biću iskren - dokle god je Dešan selektor, neću igrati za Francusku posle svega što se dogodilo. Za dve godine imaću 29 godina i moći ću i dalje da igram za svoj nacionalni tim, ali to me sada me čini srećnim. Kad god odem na okupljanje reprezentacije, uvek je neka frka, neki problem. Slušam nekakve optužbe na moj račun, a sve to čita i sluša moja porodica koja pati. Ne želim da moja porodica to proživljava i zato je bolje da prestanem da igram i da se fokusiram na klub", izjavio je Nasri, prenose britanski mediji.

Tokom Evropskog prvenstva 2012. godine bilo je informacija o sukobima Nasrija i Alua Dijare u svlačionici, a potom i nakon eliminacije od Španije, Nasri je šutnuo novinara. Dešan ga je često držao na klupi...

"Rekao je da sam nesrećan, jer sam na klupi. Pa, pokažite mi jednog fudbalera koji je srećan što ne igra, pogotovo ako ne razumete razlog takve odluke trenera", kaže Nasri.

On je ovakvu odluku najavio još sredinom maja, kada je Dešan odlučio da ga izostavi sa spiska putnika u Brazil.

Sad kaže:

"Nisam ljut, besan, niti osećam gorčinu. Gledao sam sve utakmice Francuske na Mundijalu u Brazilu, jer volim i Francusku i fudbal. Ovo što se dešava neće me dovesti do toga da zamrzim Francusku".

Francuska je, inače, domaćin narednog Evropskog prvenstva 2016. godine, a zanimljivo je i to što je u kvalifikacionom grupi sa Srbijom. Međutim, Francuska je u grupi pro forme, jer se njeni rezultati sa ostalim selekcijama u grupi neće računati i ti mečevi neće imati takmičarski karakter.

A Srbija otvara kvalifikacije baš prijateljskom utakmicom sa Francuskom 7. septembra na stadionu Partizana.

Komentari / 0

Ostavite komentar