Завршено: Вермален је Барсин!

На сајту Барселоне објављена фотографија Томаса Вермалена у дресу каталонског клуба. Барса и Арсенал се договорили. А ова два клуба и у прошлости су одлично сарађивала.

Фудбал 09.08.2014 | 22:30
Завршено: Вермален је Барсин!

"Иди где хоћеш, само немој у Манчестер јунбајтед", поручио је тренер Арсенала Арсен Венгер Томасу Вермалену, за кога је било јасно да од овог лета више неће бити "тобџија".

Послушао га је.

Вермален је заобишао Јунајтед и наредних година биће играч Барселоне!

Ту вест потврдила је Барселона на свом сајту објавивши да се договорила са Арсеналом о трансферу 28-годишњег белгијског фудбалера, који је од 2009. године био играч лондонског клуба.

Он ће потписати петогодишњи уговор са Барселоном.

На сајту Барселоне, уз подсећање да је сениорску почео у холандском Ајаксу и кратко време био на позајмици у РКЦ Валвијку, истиче се да је Вермален "рођени вођа" на терену и као потврду те тезе навела је да је био капитен и у Ајаксу и у Арсеналу, иако је био млад.

Игра на позицији штопера и оставља импресиван утисак физички доминантног и спремног фудбалера, али који је такође спретан са лоптом.

Професионалну каријеру почео је са 19 година у Ајаксу, за који је играо шест година, да би се 2009. године преселио у Арсенал где се афирмисао.

У првој години играња за Арсеналч изабран је у идеалан тим Премијер лиге. За Арсенал је одиграо 110 утакмица. За репрезентацију Белгије наступио је 46 пута, а дебитовао је 2006. године.

Коментари / 0

Оставите коментар