Završeno: Vermalen je Barsin!

Na sajtu Barselone objavljena fotografija Tomasa Vermalena u dresu katalonskog kluba. Barsa i Arsenal se dogovorili. A ova dva kluba i u prošlosti su odlično sarađivala.

Fudbal 09.08.2014 | 22:30
Završeno: Vermalen je Barsin!

"Idi gde hoćeš, samo nemoj u Mančester junbajted", poručio je trener Arsenala Arsen Venger Tomasu Vermalenu, za koga je bilo jasno da od ovog leta više neće biti "tobdžija".

Poslušao ga je.

Vermalen je zaobišao Junajted i narednih godina biće igrač Barselone!

Tu vest potvrdila je Barselona na svom sajtu objavivši da se dogovorila sa Arsenalom o transferu 28-godišnjeg belgijskog fudbalera, koji je od 2009. godine bio igrač londonskog kluba.

On će potpisati petogodišnji ugovor sa Barselonom.

Na sajtu Barselone, uz podsećanje da je seniorsku počeo u holandskom Ajaksu i kratko vreme bio na pozajmici u RKC Valvijku, ističe se da je Vermalen "rođeni vođa" na terenu i kao potvrdu te teze navela je da je bio kapiten i u Ajaksu i u Arsenalu, iako je bio mlad.

Igra na poziciji štopera i ostavlja impresivan utisak fizički dominantnog i spremnog fudbalera, ali koji je takođe spretan sa loptom.

Profesionalnu karijeru počeo je sa 19 godina u Ajaksu, za koji je igrao šest godina, da bi se 2009. godine preselio u Arsenal gde se afirmisao.

U prvoj godini igranja za Arsenalč izabran je u idealan tim Premijer lige. Za Arsenal je odigrao 110 utakmica. Za reprezentaciju Belgije nastupio je 46 puta, a debitovao je 2006. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar