Барсин клинац бриљирао против Хелсинкија

Шпанац мароканског порекла постигао два гола и наместио још један у савршеном мечу против ХЈК-а.

Фудбал 09.08.2014 | 20:45
Барсин клинац бриљирао против Хелсинкија

Огроман потенцијал има Мунира Ел Хадади, а тинејџер мароканског порекла данас је и дефинитивно потврдио да нема грешке у процени. Истина, није то ни било толико тешко с обзиром на то да је Ел Хадади протекле сезоне блистао у младој Лиги шампиона, у истом ритму наставио и у Б тиму Барселоне, али данас је показао да може и да изнесе терет такмичења на великој сцени – у победи од 6:0 у пријатељском сусрету са ХЈК-ом у Хелсинкију два гола и асистенција новог чуда са стадиона Камп Ноу.

Прво волеј на пас Андерса Инијесте, па проигравање Серђија Роберта и потом савршен трзај главом за 3:0 Барселоне после само 16 минута игре! Навијачи еуфорично узвикују - будућност Барселоне! Али, можда и греше. Можда ће после блиставе партије у Финској Ел Хадади добити прилику да буде и садашњост шпанског гиганта?

Барем док се Луиз Суарез не врати на терен. Мали зна лопте. Сада више нема дилеме. Питање је само да ли Барселона после сезоне без трофеја (не рачунајући шпански Суперкуп) сме себи да дозволи луксуз да чека и трпи дечачке болести тако младог фудбалера? Додуше, оне се данас нису испољиле, а противник је, иако сигурно не спада међу тимове који могу да се носе са Барселоне, ипак био шампион једне земље.

Луис Енрике свакако може да буде задовољан. И не само због Ел Хададија, иако је он звезда дана. Барса поново има генерацију која пуца од талента. Погледајте само трећи клип и продор Рафиње поред четворице противника. Рафиња је, такође, био асистент код овог другог кола Ел Хададија, две асистенције уписао је и новајлија Иван Ракитић, а сјајан гол за коначних 6:0 постигао је и Сандро Рамирез (стрелци су били и Ђерар Пике и Марк Бартра).

Кад се Каталонцима игра боље да им не стајете на пут.

Коментари / 0

Оставите коментар