Barsin klinac briljirao protiv Helsinkija

Španac marokanskog porekla postigao dva gola i namestio još jedan u savršenom meču protiv HJK-a.

Fudbal 09.08.2014 | 20:45
Barsin klinac briljirao protiv Helsinkija

Ogroman potencijal ima Munira El Hadadi, a tinejdžer marokanskog porekla danas je i definitivno potvrdio da nema greške u proceni. Istina, nije to ni bilo toliko teško s obzirom na to da je El Hadadi protekle sezone blistao u mladoj Ligi šampiona, u istom ritmu nastavio i u B timu Barselone, ali danas je pokazao da može i da iznese teret takmičenja na velikoj sceni – u pobedi od 6:0 u prijateljskom susretu sa HJK-om u Helsinkiju dva gola i asistencija novog čuda sa stadiona Kamp Nou.

Prvo volej na pas Andersa Inijeste, pa proigravanje Serđija Roberta i potom savršen trzaj glavom za 3:0 Barselone posle samo 16 minuta igre! Navijači euforično uzvikuju - budućnost Barselone! Ali, možda i greše. Možda će posle blistave partije u Finskoj El Hadadi dobiti priliku da bude i sadašnjost španskog giganta?

Barem dok se Luiz Suarez ne vrati na teren. Mali zna lopte. Sada više nema dileme. Pitanje je samo da li Barselona posle sezone bez trofeja (ne računajući španski Superkup) sme sebi da dozvoli luksuz da čeka i trpi dečačke bolesti tako mladog fudbalera? Doduše, one se danas nisu ispoljile, a protivnik je, iako sigurno ne spada među timove koji mogu da se nose sa Barselone, ipak bio šampion jedne zemlje.

Luis Enrike svakako može da bude zadovoljan. I ne samo zbog El Hadadija, iako je on zvezda dana. Barsa ponovo ima generaciju koja puca od talenta. Pogledajte samo treći klip i prodor Rafinje pored četvorice protivnika. Rafinja je, takođe, bio asistent kod ovog drugog kola El Hadadija, dve asistencije upisao je i novajlija Ivan Rakitić, a sjajan gol za konačnih 6:0 postigao je i Sandro Ramirez (strelci su bili i Đerar Pike i Mark Bartra).

Kad se Kataloncima igra bolje da im ne stajete na put.

Komentari / 0

Ostavite komentar