Источни Стари Град прославио крсну славу

Светом литургијом и славским обредом општина Источни Стари Град данас је прославила крсну славу Светог Пантелејмона.

Република Српска 09.08.2014 | 17:31
Источни Стари Град прославио крсну славу

Руководство општине Источни Стари Град, прослављајући крсну славу, Светог Пантелејмона, поручује да је и поред тешких времена и економске кризе, ова локална заједница сачувала стабилност, у економском и политичком смислу.

"Општина Источни Стари Град све своје обавезе измирује на вријеме, и према Републици Српској и према нашим становницима. Оно што ми очекујемо јесте да коначно дође до неке стабилизације", каже начелник ове локалне заједнице Бојо Гашановић.

Гашановић додаје да је битно то што се ова општина почела развијати у привредном, туристичком и сваком другом смислу.

Славском обреду, у оквиру обиљежавања Крсне славе општине, претходио је дочек моштију Светог Пантелејмона у истоименој цркви на Вучијој Луци.

"Радујемо се, радује се наш народ, наши парохијани, јер је велика част и задовољство што наша црква може да прими један дио моштију истоименог свеца", наводи јереј хаџи Миљан Рађеновић.

Руководство општине Источни Стари Град, у оквиру обиљежавања крсне славе, положило је вијенце на спомен обиљежје погинулим борцима, након чега је одржана свечана сједница Скупштине општине током које су уручене специјалне награде заслузним градјанима.

За све грађане, током обиљежавања Крсне славе, општина је припремила богат културно-умјетнички програм.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јулио

09.08.2014 16:49

Шта вам је Источни Стари Град! Реците ми који је то град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еурици

10.08.2014 00:07

Нема пара за тоилет папир у вртицима а има пара за попове и крсне славе ми смо секуларна дрзава само на папиру.устај ТИТО пуни голи оток опет

ОДГОВОРИТЕ