Istočni Stari Grad proslavio krsnu slavu

Svetom liturgijom i slavskim obredom opština Istočni Stari Grad danas je proslavila krsnu slavu Svetog Pantelejmona.

Republika Srpska 09.08.2014 | 17:31
Istočni Stari Grad proslavio krsnu slavu

Rukovodstvo opštine Istočni Stari Grad, proslavljajući krsnu slavu, Svetog Pantelejmona, poručuje da je i pored teških vremena i ekonomske krize, ova lokalna zajednica sačuvala stabilnost, u ekonomskom i političkom smislu.

"Opština Istočni Stari Grad sve svoje obaveze izmiruje na vrijeme, i prema Republici Srpskoj i prema našim stanovnicima. Ono što mi očekujemo jeste da konačno dođe do neke stabilizacije", kaže načelnik ove lokalne zajednice Bojo Gašanović.

Gašanović dodaje da je bitno to što se ova opština počela razvijati u privrednom, turističkom i svakom drugom smislu.

Slavskom obredu, u okviru obilježavanja Krsne slave opštine, prethodio je doček moštiju Svetog Pantelejmona u istoimenoj crkvi na Vučijoj Luci.

"Radujemo se, raduje se naš narod, naši parohijani, jer je velika čast i zadovoljstvo što naša crkva može da primi jedan dio moštiju istoimenog sveca", navodi jerej hadži Miljan Rađenović.

Rukovodstvo opštine Istočni Stari Grad, u okviru obilježavanja krsne slave, položilo je vijence na spomen obilježje poginulim borcima, nakon čega je održana svečana sjednica Skupštine opštine tokom koje su uručene specijalne nagrade zasluznim gradjanima.

Za sve građane, tokom obilježavanja Krsne slave, opština je pripremila bogat kulturno-umjetnički program.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Julio

09.08.2014 16:49

Šta vam je Istočni Stari Grad! Recite mi koji je to grad.

ODGOVORITE
Name

eurici

10.08.2014 00:07

Nema para za toilet papir u vrticima a ima para za popove i krsne slave mi smo sekularna drzava samo na papiru.ustaj TITO puni goli otok opet

ODGOVORITE