Доњецк под опсадом

Украјинска армија је јутрос освојила град Красни Луч у Луганској области, после чега су се Доњецк и Горловка нашли у потпуној опсади, каже командант проруских активиста Игор Стрелков, преноси Риа новости.

Свијет 09.08.2014 | 15:06
 Доњецк под опсадом

"Козаци су традиционално бежали, у граду се држи само један њихов мали одред. Десило се то на шта сам ја више пута упозоравао", каже командант активиста у Доњецкој области Игор Стрелков.

За многе становнике Доњецка јутро је почело у 5 часова по локалном времену, јер се град пробудио од гађања из тешке артиљерије, јавља руски радио Глас Русије, а преноси Тањуг.

Градска скупштина је саопштила да је ситуација у граду и даље напета, али да град функционише нормално. Локални званичници су саопштили да ниједна стамбена зграда није погођена и да нема извештаја о жртвама.

У међувремену, украјинске власти саопштиле су да су спречиле покушај Русије да пошаље војнике преко границе у Украјину под изговором да шаљу хуманитарну помоћ.

"Огромни конвој кретао се ка украјинској граници у пратњи руских војника и војне опреме", изјавио је заменик шефа канцеларије украјинског председника Валериј Чалиј синоћ у интервјуу за украјинску телевизију.

"Наводно у договору са Међународним комитетом Црвеног крста у Украјини, хуманитарни конвој са 'мировњацима' требало је да уђе у земљу очигледно зато да би изазвао свеопшти сукоб", тврди Чалиј.

Чалиј је рекао да је овај покушај спречен дипломатским каналима не наводећи више појединости, наводи АФП.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хд

09.08.2014 15:32

Издадоше их Руси. Још један примјер да велике државе гледају само своје интересе.

ОДГОВОРИТЕ