Машовић блокира потрагу за Србима

Вршилац дужности предсједавајућег Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амор Машовић упутио је допис Тужилаштву БиХ у којем се директно умијешао у рад те институције, тврдећи да је за тражење несталих Срба потребна сагласност Колегијума.

Босна и Херцеговина 09.08.2014 | 13:49
Машовић блокира потрагу за Србима

Машовић је спорни допис упутио након што је члан Колегијума директора Института за тражење несталих Милутин Мишић у јуну послао Тужилаштву БиХ ургенцију за поступање у блокираним случајевима у којима се трага за несталим Србима.

Машовић је у допису, који је у посједу "Гласа Српске", навео да се Мишић жели мијешати у истраге Тужилаштва, давати квалификације о врстама злочина, њиховим извршиоцима и налогодавцима, чиме излази из мандата Института за тражење несталих.

- Мишић уважава и штити интересе искључиво оне етничке популације којој припада. Он је као нестале означавао особе искључиво једне етничке припадности - навео је Машовић у допису, занемарујући чињеницу да Институт и Тужилаштво протеклих година готово и нису радили на тражењу несталих припадника српског народа.

Мишић је за разлику од Машовића у ургенцији упућеној Тужилаштву БиХ указао управо на чињеницу да је потрага за несталим Србима блокирана.

У ургенцији, која је такође у посједу "Гласа Српске", за велик број предмета, који нису донијели резултате, наведени су прецизни подаци и достављена обимна документација која то потврђује.

Извор: Глас Српске

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ђуро лауш

09.08.2014 11:36

Зато ја говорим људи изађите на улице и да тражимо самосталну РЕПУБЛИКУ СРПСКУ,то нам је једини спас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИ-ОНИ

09.08.2014 12:32

они блокирају тамо-ми овамо.ми смо њима-они су нама криви.класичне приче САМООБМАНЕ, А ЉУДИ ПАТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

09.08.2014 12:45

Али то није ниста ново,не блокира Бања Лука.Само се тако ствара већа мржња,зато што се српске жртве не могу да се достојно сахране,то су исто нечија дјеца браћа,очеви,мајке и сестре као што су у Сребреници, Приједору итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

09.08.2014 13:18

Излазак на улице за тразење самосталности Републике Српске прије ће довести до убрзаног укидања РС-а.Многи као да не знају или се праве да не знају на чему стоји и како је настала РС.Никада се Хрвати с тим неће сложити.Зашто би Срби добили пола земље??????Зашто??Смиримо се сви скупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

09.08.2014 13:41

Дамир:Ви сте се слозоли 90-ти и тако нека вам буде.Сто се тице постанка Републике Српске,заснована је правно и сто је најбитније медјународно призната.Ја разумијем за васу љутњу,нервозу,сто сте били присиљени,не својом вољом да будете на истој страни са муслиманима и нормално,све сто је на силу пуца итд.,знам да би највисе вољели да не буде Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

09.08.2014 15:56

Кад почнемо све жртве једнако гледати без обзира на боју коже, нацију и религију , тад можемо причати о помирењу , за мене су све жртве једнаке , као што су ми исти сви злочинци !

ОДГОВОРИТЕ