Пронашли кћерку коју је однео цунами

Једна индонежанска породица пронашла је кћерку коју је однео цунами 2004. године и за коју су мислили да је погинула, а коју је пре 10 година из мора спасио један рибар и одгајио је са својом мајком.

Свијет 09.08.2014 | 13:15
Пронашли кћерку коју је однео цунами

Раудхатул Џана, која сада има 14, а у време несреће је имала четири године, нестала је заједно са својим три године старијим братом када су се огромни таласи сручили на њихову кућу у провинцији Аће 26. децембра 2004, пише британски лист "Гардијан".

Њихови родитељи су преживели цунами, који је однео десетине хиљада живота у тој области на западном острву Суматри, а одавно су изгубили сваку наду да ће наћи живо иједно од своје двоје деце.

Међутим, Џанин ујак је у јуну ове године случајно у једном селу приметио девојчицу која се враћала пешице из школе и невероватно је личила на Џану.

Распитавши се, он је сазнао да је цунами на таласима девојчицу донео из Аћеа на једно од удаљених острва југозападно од те провинције.

Џану је из воде спасио један рибар, који ју је потом одвео на чување својој мајци.

Џанини родитељи су се убрзо и сами уверили да је заиста реч о њиховој ћерки, која је нестала пре 10 година, а сусрет је био веома дирљив.

"Супруг и ја смо пресрећни. Захвална сам Богу што нас је поново спојио са нашим дететом од кога смо 10 година били раздвојени", каже Џанина мајка Џамалија (42).

Џана, коју је жена која ју је одгајила звана Вени, вратила се у среду у своје родно место да поново живи са својим правим родитељима.

Џанина породица верује да је и њен брат, Ариф Пратама Рангкути, такође преживео након што су га таласи однели на иста острва, али се о њему ништа не зна.

Цунами је однео више од 170.000 живота у провинцији Аће, а у тој катастрофи погинуло је на десетине хиљада људи и у другим земљама које излазе на Индијски океан.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сабина

09.08.2014 21:09

А бозе драги дали је ово стварно истина

ОДГОВОРИТЕ