Сабору трубача посветити више пажње

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да је Гуча један од најстаријих и највећих српских брендова, због чега му треба посветити више пажње.

Србија 08.08.2014 | 19:38
Сабору трубача посветити више пажње

Дачић, који је са групом амбасадора и представника дипломатских мисија у Србији посјетио сабор трубача у Гучи, рекао је да су мајсторства српских трубача постала позната у свијету захваљујући овом сабору.

Са Дачићем су биле дипломате Русије, САД, Словачке, Словеније, Румуније, Израела, Нигерије, ДР Конга, којима је захвалио на помоћи коју су њихове земље пружиле Србији за санирање посљедица мајских поплава.

Он је додао да је дипломатске представнике позвао у Гучу да би се упознали са српском традицијом, обичајима и стваралаштвом и да виде како се Срби веселе - пренијели су београдски медији.

"Видећете много људи и енергију која се овде ствара и ослобађа, кажу да за време трајања манифестације дође и пола милиона посетилаца, међу којима је доста странаца", поручио је Дачић својим гостима.

Дачић је изразио задовољство што се 100 година након Првог свјетског рата не слушају ратне, већ трубе, у знак радости и живота.

"Нека тако буде и у целом свету", рекао је Дачић.

Коментари / 0

Оставите коментар