Арсенал најближи Ројсу

Тобџије би да фантастичног фудбалера Дортмунда купи тек наредног лета...

Фудбал 08.08.2014 | 20:35
Арсенал најближи Ројсу

Марко Ројс ће овог лета готово сигурно остати у Дортмунду, али следећег... Готово сигурно - НЕ! Ову тврдњу износи угледни немачки лист Дие Wелт, који истиче да је једном од најбољих играча Милионера судбина да каријеру настави у Премијер лиги.

Иако је претходних недеља Манчестер јунајтед био коловођа навале на сјајног Немца, поменути лист наводи да је Арсенал сада преузео потпуну контролу и да је Арсен Венгер велики поштовалац лика и дела 25-годишњег аса, кога врло радо жели да види на Емирејтсу.

Подсетимо, генерални директор минхенског Бајерна Карл-Хајнц Румениге недавно је јавности открио да је откупна клаузула за Ројса овог лета 35.000.000 евра, а да ће наредног бити за десет милиона мања, што је изазвало оштар одговор његовог љутог ривала Ханс-Јоакима Вацкеа, који је искритиковао свог колегу. А, управо је овај детаљ пресудан у томе да се Арсенал за велику куповину одлучи наредног лета, иако су преговори Ројса и Дортмунда о продужетку сарадње недавно ударили о зид.

Како се наводи у даљем тексту, Арсеналу не би било тешко да и овог лета издвоји нешто више новца како би довео капитално појачање. Ипак, управа немачког вицешампиона нада се да ће Ројс ипак пристати на продужетак сарадње, чиме би се кориговала откупна клаузула, а самим тим и отерали потенцијални купци, којих је све више.

Коментари / 0

Оставите коментар