Arsenal najbliži Rojsu

Tobdžije bi da fantastičnog fudbalera Dortmunda kupi tek narednog leta...

Fudbal 08.08.2014 | 20:35
Arsenal najbliži Rojsu

Marko Rojs će ovog leta gotovo sigurno ostati u Dortmundu, ali sledećeg... Gotovo sigurno - NE! Ovu tvrdnju iznosi ugledni nemački list Die Welt, koji ističe da je jednom od najboljih igrača Milionera sudbina da karijeru nastavi u Premijer ligi.

Iako je prethodnih nedelja Mančester junajted bio kolovođa navale na sjajnog Nemca, pomenuti list navodi da je Arsenal sada preuzeo potpunu kontrolu i da je Arsen Venger veliki poštovalac lika i dela 25-godišnjeg asa, koga vrlo rado želi da vidi na Emirejtsu.

Podsetimo, generalni direktor minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige nedavno je javnosti otkrio da je otkupna klauzula za Rojsa ovog leta 35.000.000 evra, a da će narednog biti za deset miliona manja, što je izazvalo oštar odgovor njegovog ljutog rivala Hans-Joakima Vackea, koji je iskritikovao svog kolegu. A, upravo je ovaj detalj presudan u tome da se Arsenal za veliku kupovinu odluči narednog leta, iako su pregovori Rojsa i Dortmunda o produžetku saradnje nedavno udarili o zid.

Kako se navodi u daljem tekstu, Arsenalu ne bi bilo teško da i ovog leta izdvoji nešto više novca kako bi doveo kapitalno pojačanje. Ipak, uprava nemačkog vicešampiona nada se da će Rojs ipak pristati na produžetak saradnje, čime bi se korigovala otkupna klauzula, a samim tim i oterali potencijalni kupci, kojih je sve više.

Komentari / 0

Ostavite komentar