Вода отишла, остале лешине, пријети зараза!

Вода је у Бњалуци однијела, али и донијела свашта.

Република Српска 08.08.2014 | 17:00
Вода отишла, остале лешине, пријети зараза!

Међу њима и лешеве животиња које се данима распадају, али нико од надлежних служби не предузима ништа да уклони трупла и спријечи скоро сигурно ширење опасних животињких болести, али зараза које могу да угрозе здравље и живот људи. У насељу Мађир је ситуација најгора.

Као да је Мађиру мало проблема са клизиштима, него су их сустигли и проблеми са животињским лешинама. Врбас је потопио њиве око домаћинства Јове Мушића, а када се вода повукла, остала је огромна мртва крмача, коју комадају пси и која око себе шири несносан смрад. Јово се плаши заразе по себе и по фамилију, јер трупло не може сам уклонити, а због лоших хигијенских услова је и оболио.

Обраћао се надлежним инспекцијама на подручју града, али све игноришу проблем. Како би било да је пред њиховом кућом лешина од 200 кила и да ли би онда комуналне службе реаговале, пита се огорчени Јово.

Снабдјевање водом је у овом насељу релативно уредно, али је вода врло често неисправна, што потврђују и честе контроле, наставља Јово. То је, каже, уз нерјешено питање клизишта и гомилања разног отпада, укључујући поменуте животињске остатке, знак да градску власт ово насеље нимало не интересује и да је становницима Мађира вријеме да се исељавају и траже друго мјесто за живот.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Риле

09.08.2014 10:56

Гдје је сада велики градонацелник Гаври да ријеси ствар и његов зенговац Новаковић!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

10.08.2014 23:49

Зашто чекати заразу ? Имали способни људи који ће то ријешити ? Гдје је новац који је упућен За те сврхе ? Зашто се чека већи проблем ? Чекате да народ оболи Од сваке болести па да зарадите шта на медицини И докторима . Волите ли ви свој народ ? Зашто га гурате у рупу Жива ?

ОДГОВОРИТЕ