Voda otišla, ostale lešine, prijeti zaraza!

Voda je u Bnjaluci odnijela, ali i donijela svašta.

Republika Srpska 08.08.2014 | 17:00
Voda otišla, ostale lešine, prijeti zaraza!

Među njima i leševe životinja koje se danima raspadaju, ali niko od nadležnih službi ne preduzima ništa da ukloni trupla i spriječi skoro sigurno širenje opasnih životinjkih bolesti, ali zaraza koje mogu da ugroze zdravlje i život ljudi. U naselju Mađir je situacija najgora.

Kao da je Mađiru malo problema sa klizištima, nego su ih sustigli i problemi sa životinjskim lešinama. Vrbas je potopio njive oko domaćinstva Jove Mušića, a kada se voda povukla, ostala je ogromna mrtva krmača, koju komadaju psi i koja oko sebe širi nesnosan smrad. Jovo se plaši zaraze po sebe i po familiju, jer truplo ne može sam ukloniti, a zbog loših higijenskih uslova je i obolio.

Obraćao se nadležnim inspekcijama na području grada, ali sve ignorišu problem. Kako bi bilo da je pred njihovom kućom lešina od 200 kila i da li bi onda komunalne službe reagovale, pita se ogorčeni Jovo.

Snabdjevanje vodom je u ovom naselju relativno uredno, ali je voda vrlo često neispravna, što potvrđuju i česte kontrole, nastavlja Jovo. To je, kaže, uz nerješeno pitanje klizišta i gomilanja raznog otpada, uključujući pomenute životinjske ostatke, znak da gradsku vlast ovo naselje nimalo ne interesuje i da je stanovnicima Mađira vrijeme da se iseljavaju i traže drugo mjesto za život.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rile

09.08.2014 10:56

Gdje je sada veliki gradonacelnik Gavri da rijesi stvar i njegov zengovac Novaković!!

ODGOVORITE
Name

Crni

10.08.2014 23:49

Zašto čekati zarazu ? Imali sposobni ljudi koji će to riješiti ? Gdje je novac koji je upućen Za te svrhe ? Zašto se čeka veći problem ? Čekate da narod oboli Od svake bolesti pa da zaradite šta na medicini I doktorima . Volite li vi svoj narod ? Zašto ga gurate u rupu Živa ?

ODGOVORITE