Радници Звезде: Штрајк је само одложен!

Синдикат радника Црвене звезде поручио да чека да челници клуба испуне обећање - рок од 14 дана за исплату заосталих зарада за фебруар, март и април.

Фудбал 08.08.2014 | 18:05
Радници Звезде: Штрајк је само одложен!

Запослени у Црвеној звезди нису примили плате већ неколико месеци. Најављиван је био штрајк, односно обустава рада, али се после разговора са појединим челницима клуба од тога одустало.

Али, нису одустали од тога да траже оно што је требало одавно да добију.

Вршилац дужности генералног секретара Црвене звезде Звездан Терзић бахато је поручио онима који траже свој новац да "не морају ни да долазе на посао, ако неће да раде". Синдикат радника је на то поручио да ће сачекати 14 дана да буде испуњено обећање.

Занимљиво је шта пише у саопштењу Самосталне синдикалне организације Црвене звезде:

"На састанку синдикалне организације, одржаном 7. августа донета је одлука о обустави штрајка запослених у клубу. То је учињено после обећања вршиоца дужности генералног секетара Звездана Терзића да ће у наредне две недеље решити проблеме запослених и да ће, ако у томе не успе, отићи из клуба. Надамо се да ће у року од 14 дана доћи до испуњења наших захтева (исплата зарада за фебруар, март и април), како не бисмо били приморани да обуставимо рад".

Дакле, ако у року од две недеље запослени не буду примили заостале зараде, у Звезди можемо да очекујемо штрајк, али и одлазак Звездана Терзића.

У саопштењу не пише колико је то укупно новца који се дугује запосленима, а притом би управа Звезде у најсорије време требало да "нађе и 1,5 милион евра како би могла да региструје нове играче за предстојећу сезону.

Коментари / 0

Оставите коментар