Radnici Zvezde: Štrajk je samo odložen!

Sindikat radnika Crvene zvezde poručio da čeka da čelnici kluba ispune obećanje - rok od 14 dana za isplatu zaostalih zarada za februar, mart i april.

Fudbal 08.08.2014 | 18:05
Radnici Zvezde: Štrajk je samo odložen!

Zaposleni u Crvenoj zvezdi nisu primili plate već nekoliko meseci. Najavljivan je bio štrajk, odnosno obustava rada, ali se posle razgovora sa pojedinim čelnicima kluba od toga odustalo.

Ali, nisu odustali od toga da traže ono što je trebalo odavno da dobiju.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić bahato je poručio onima koji traže svoj novac da "ne moraju ni da dolaze na posao, ako neće da rade". Sindikat radnika je na to poručio da će sačekati 14 dana da bude ispunjeno obećanje.

Zanimljivo je šta piše u saopštenju Samostalne sindikalne organizacije Crvene zvezde:

"Na sastanku sindikalne organizacije, održanom 7. avgusta doneta je odluka o obustavi štrajka zaposlenih u klubu. To je učinjeno posle obećanja vršioca dužnosti generalnog seketara Zvezdana Terzića da će u naredne dve nedelje rešiti probleme zaposlenih i da će, ako u tome ne uspe, otići iz kluba. Nadamo se da će u roku od 14 dana doći do ispunjenja naših zahteva (isplata zarada za februar, mart i april), kako ne bismo bili primorani da obustavimo rad".

Dakle, ako u roku od dve nedelje zaposleni ne budu primili zaostale zarade, u Zvezdi možemo da očekujemo štrajk, ali i odlazak Zvezdana Terzića.

U saopštenju ne piše koliko je to ukupno novca koji se duguje zaposlenima, a pritom bi uprava Zvezde u najsorije vreme trebalo da "nađe i 1,5 milion evra kako bi mogla da registruje nove igrače za predstojeću sezonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar