ЛЕ: Партизан на Нефчи!

У плеј-офу за пласман у Лигу Европе Партизан ће играти против азербејџанског Нефчија, одлучено жребом у Ниону. Саша Стаменковић, бивши голман Звезде, опет у Хумској! Николић: "Није непрелазна препрека".

Фудбал 08.08.2014 | 14:14
ЛЕ: Партизан на Нефчи!

Прву утакмицу Партизан ће играти у гостима, 21. августа, реванш је недељу дана касније.

Партизан је пре две године био са Нефчијем у групи Лиге Европе.

У мечу у Београду било је 0:0, а у Азербејџану 1:1. Тренер Партизана тада је био Владимир Вермезовић, а за Партизан су играли:

Стојковић, Миљковић, Иванов, Остојић, Лазевски, Медо, Томић, Саша Марковић (од 64. минута Јојић), Саша Илић (капитен), Лазар Марковић, Митровић (од 74. минута Стефан Шћеповић).

Дакле, од те екипе сада су у Партизану само Саша Илић, Милош Остојић и Саша Марковић.

У Нефчију је и тада био, а и даље је некадашњи голман Црвене звезде Саша Стаменковић. Са њим је било инцидената после меча, било је вербалних сукоба са играчима Партизана.

Нефчи је за сада показао да му више "леже" утакмице на гостујућим теренима.

У трећем колу квалификација за Лигу Европе био је бољи од грузијске Чикуре (0:0 у Бакуу, 3:2 у реваншу), а пре тога од словеначког Копера (1:2 у Бакуу, 2:0 у реваншу).

Тренер Партизана Марко Николић каже да нема довољно информација о противнику, али и да то није непрелазна препрека за црно-беле.

"Не знам шта бих рекао сада, треба прикупити информације о противнику, али пре тога добро стартовати у српском првенству. Наш циљ јесте да се дочепамо групне фазе Лиге Европе, што би био својеврсни подвиг у овом тренутку. Противник завређује пажњу, али није непрелазна препрека за нас. Учинићемо све да Партизан прође у групну фазу Лиге Европе. Битно је да добро одиграмо обе утакмице, ако се такмичарски понашамо онда постоји добра шанса да се уђе у групну фазу. Можда ћемо већ у првој утакмици тражити добар резултат који даје предуслове да у реваншу обезбедимо пролаз".

Николић је подсетио на две утакмице из 2012. године, када је било 0:0 и 1:1.

"То позива на опрез, значи да није лако. Партизан није победио ни у једном мечу. Сада ћемо се трудити да осваримо победу".

О Стаменковићу...

"Не знам каквих проблема ту може да буде. Нека он ради свој посао, а ми ћемо свој, а наше је да ставимо неки гол у ту мрежу".

Није згорег подсетити на изјаву тренера Нефчија Бојукагу Хаџијева (и даље је на тој позицији) после утакмице у Београду, 21. септембра 2012. године (завршено је 0:0).

Хаџијев је тада рекао да је "незадовољан освојеним бодом" и да је "његова екипа требало да победи".
"Нефчи данас није освојио један, већ изгубио два бода. Ми смо дебитанти у групи и чини ми се да смо се касније пробудили. Партизан је много слабији него што сам мислио, нажалост. Жао нам је што је клуб тако богате историје у лошем стању. Обећавам да ћемо у Бакуу играти на победу", рекао је Хаџијев.
Такође, имао је примедби и на гостопримство

"Видео сам шта се десило после меча на терену и због тога сам рекао да нас неки не воле", навео је тада тренер Нефчија.

Упитан како коментарише понашање голмана Саше Стаменковића, Хаџијев је рекао:

"То је ваша ствар, да ли мислите да је добар или лош. Ако ће сутра играти у Партизану, мозда ће бити добар. Саша је дошао из Црвене звезде, то некима смета", додао је Нефчија и нагласио да овај бод посвећује председнику клуба и запосленима у компанији која је спонзор екипе.

ОСТАЛИ ПАРОВИ ПЛЕЈ-ОФ РУНДЕ:

Сарајево - Борусија Менхенгладбах
Астана - Виљареал
Цволе - Спарта Праг
Астерас Триполис - Макаби Тел Авив
Дњепар - Хајдук Сплит
Карабаг - Твенте
ХЈК Хелсинки - Рапид Беч
Зимбру Кишињев - ПАОК
Омонија - Динамо Москва
Лион - Астра Ђурђу
Елфсборг - Рио Аве
Карабукспор - Сент Етјен
Панатинаикос - Митјиланд
Грасхоперс - Клуб Бриж
Ријека - Шериф
Аполон - Локомотива Москва
Јанг Бојс - Дебрецин
Спартак Трнава - Цирих
АЕЛ Лимасол - Тотенхем
Динамо Минск - Насионал
Петролул - Динамо Загреб
Трабзон - Ростов
Сплит - Торино
Актобе - Легија
Локерен - Хал
Рух - Металист Харков
ПСВ Ајндховен - Шахтјор Солигорск
Стјарнан - Интер
Фајнорд - Зорија Луганск
Сосиједад - Краснодар

Коментари / 0

Оставите коментар