LE: Partizan na Nefči!

U plej-ofu za plasman u Ligu Evrope Partizan će igrati protiv azerbejdžanskog Nefčija, odlučeno žrebom u Nionu. Saša Stamenković, bivši golman Zvezde, opet u Humskoj! Nikolić: "Nije neprelazna prepreka".

Fudbal 08.08.2014 | 14:14
LE: Partizan na Nefči!

Prvu utakmicu Partizan će igrati u gostima, 21. avgusta, revanš je nedelju dana kasnije.

Partizan je pre dve godine bio sa Nefčijem u grupi Lige Evrope.

U meču u Beogradu bilo je 0:0, a u Azerbejdžanu 1:1. Trener Partizana tada je bio Vladimir Vermezović, a za Partizan su igrali:

Stojković, Miljković, Ivanov, Ostojić, Lazevski, Medo, Tomić, Saša Marković (od 64. minuta Jojić), Saša Ilić (kapiten), Lazar Marković, Mitrović (od 74. minuta Stefan Šćepović).

Dakle, od te ekipe sada su u Partizanu samo Saša Ilić, Miloš Ostojić i Saša Marković.

U Nefčiju je i tada bio, a i dalje je nekadašnji golman Crvene zvezde Saša Stamenković. Sa njim je bilo incidenata posle meča, bilo je verbalnih sukoba sa igračima Partizana.

Nefči je za sada pokazao da mu više "leže" utakmice na gostujućim terenima.

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope bio je bolji od gruzijske Čikure (0:0 u Bakuu, 3:2 u revanšu), a pre toga od slovenačkog Kopera (1:2 u Bakuu, 2:0 u revanšu).

Trener Partizana Marko Nikolić kaže da nema dovoljno informacija o protivniku, ali i da to nije neprelazna prepreka za crno-bele.

"Ne znam šta bih rekao sada, treba prikupiti informacije o protivniku, ali pre toga dobro startovati u srpskom prvenstvu. Naš cilj jeste da se dočepamo grupne faze Lige Evrope, što bi bio svojevrsni podvig u ovom trenutku. Protivnik zavređuje pažnju, ali nije neprelazna prepreka za nas. Učinićemo sve da Partizan prođe u grupnu fazu Lige Evrope. Bitno je da dobro odigramo obe utakmice, ako se takmičarski ponašamo onda postoji dobra šansa da se uđe u grupnu fazu. Možda ćemo već u prvoj utakmici tražiti dobar rezultat koji daje preduslove da u revanšu obezbedimo prolaz".

Nikolić je podsetio na dve utakmice iz 2012. godine, kada je bilo 0:0 i 1:1.

"To poziva na oprez, znači da nije lako. Partizan nije pobedio ni u jednom meču. Sada ćemo se truditi da osvarimo pobedu".

O Stamenkoviću...

"Ne znam kakvih problema tu može da bude. Neka on radi svoj posao, a mi ćemo svoj, a naše je da stavimo neki gol u tu mrežu".

Nije zgoreg podsetiti na izjavu trenera Nefčija Bojukagu Hadžijeva (i dalje je na toj poziciji) posle utakmice u Beogradu, 21. septembra 2012. godine (završeno je 0:0).

Hadžijev je tada rekao da je "nezadovoljan osvojenim bodom" i da je "njegova ekipa trebalo da pobedi".
"Nefči danas nije osvojio jedan, već izgubio dva boda. Mi smo debitanti u grupi i čini mi se da smo se kasnije probudili. Partizan je mnogo slabiji nego što sam mislio, nažalost. Žao nam je što je klub tako bogate istorije u lošem stanju. Obećavam da ćemo u Bakuu igrati na pobedu", rekao je Hadžijev.
Takođe, imao je primedbi i na gostoprimstvo

"Video sam šta se desilo posle meča na terenu i zbog toga sam rekao da nas neki ne vole", naveo je tada trener Nefčija.

Upitan kako komentariše ponašanje golmana Saše Stamenkovića, Hadžijev je rekao:

"To je vaša stvar, da li mislite da je dobar ili loš. Ako će sutra igrati u Partizanu, mozda će biti dobar. Saša je došao iz Crvene zvezde, to nekima smeta", dodao je Nefčija i naglasio da ovaj bod posvećuje predsedniku kluba i zaposlenima u kompaniji koja je sponzor ekipe.

OSTALI PAROVI PLEJ-OF RUNDE:

Sarajevo - Borusija Menhengladbah
Astana - Viljareal
Cvole - Sparta Prag
Asteras Tripolis - Makabi Tel Aviv
Dnjepar - Hajduk Split
Karabag - Tvente
HJK Helsinki - Rapid Beč
Zimbru Kišinjev - PAOK
Omonija - Dinamo Moskva
Lion - Astra Đurđu
Elfsborg - Rio Ave
Karabukspor - Sent Etjen
Panatinaikos - Mitjiland
Grashopers - Klub Briž
Rijeka - Šerif
Apolon - Lokomotiva Moskva
Jang Bojs - Debrecin
Spartak Trnava - Cirih
AEL Limasol - Totenhem
Dinamo Minsk - Nasional
Petrolul - Dinamo Zagreb
Trabzon - Rostov
Split - Torino
Aktobe - Legija
Lokeren - Hal
Ruh - Metalist Harkov
PSV Ajndhoven - Šahtjor Soligorsk
Stjarnan - Inter
Fajnord - Zorija Lugansk
Sosijedad - Krasnodar

Komentari / 0

Ostavite komentar