Ван Марвајк преузима Кореју

Бивши селектор Холандије Берт ван Марвијк преговара с Фудбалским савезом Јужне Кореје о послу селектора, пренели су јужнокорејски медији.

Фудбал 08.08.2014 | 12:52
Ван Марвајк преузима Кореју

Директор Извршног комитета јужнокорејског савеза Ли Јонг-со рекао је да је почетком недеље боравио у Холандији, где је разговарао с Ван Марвијком, бившим тренером Фејнорда, Борусије из Дортмунда и Хамбурга.

"Састао сам се с њим и рекао ми је да је заинтересован за посао селектора Јужне Кореје. Разговарали смо сат и 50 минута... Нисмо постигли конкретан резултат, али јасно је да постоји интересовање обе стране", рекао је Ли.

Он је истакао да је Савез сузио избор кандидата на три тренера, али да је Ван Марвијк једини с којим је разговарано. Претходних дана медији су спекулисали да је медју кандидатима и бивши хрватски репрезентативац и бивши тренер Црвене звезде Роберт Просинечки.

"Следеће недеље ћемо завршити преговоре с Ван Марвијком", додао је Ли.

Досадашњи селектор и легендарни репрезентативац Јужне Кореје Хонг Мјунг-бо поднео је оставку по завршетку Светског првенства у Бразилу, пошто је његова екипа освојила само један бод у групној фази.

Репрезентација Јужне Кореје у септембру игра пријатељске утакмице против Венецуеле и Уругваја, а следећег јануара ће учествовати на Азијском купу у Аустралији.

Ван Марвијк (62) је предводио Холандију до финала Светског првенства 2010. године у Јужној Африци и пораза од Шпаније од 1:0.

Он је напустио клупу 'Орање' после сва три пораза на Европском првенству 2012. године у Украјини и Пољској. Прошлог септембра је преузео Хамбург, али је отпуштен после низа од седам првенствених пораза.

Коментари / 0

Оставите коментар