Van Marvajk preuzima Koreju

Bivši selektor Holandije Bert van Marvijk pregovara s Fudbalskim savezom Južne Koreje o poslu selektora, preneli su južnokorejski mediji.

Fudbal 08.08.2014 | 12:52
Van Marvajk preuzima Koreju

Direktor Izvršnog komiteta južnokorejskog saveza Li Jong-so rekao je da je početkom nedelje boravio u Holandiji, gde je razgovarao s Van Marvijkom, bivšim trenerom Fejnorda, Borusije iz Dortmunda i Hamburga.

"Sastao sam se s njim i rekao mi je da je zainteresovan za posao selektora Južne Koreje. Razgovarali smo sat i 50 minuta... Nismo postigli konkretan rezultat, ali jasno je da postoji interesovanje obe strane", rekao je Li.

On je istakao da je Savez suzio izbor kandidata na tri trenera, ali da je Van Marvijk jedini s kojim je razgovarano. Prethodnih dana mediji su spekulisali da je medju kandidatima i bivši hrvatski reprezentativac i bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

"Sledeće nedelje ćemo završiti pregovore s Van Marvijkom", dodao je Li.

Dosadašnji selektor i legendarni reprezentativac Južne Koreje Hong Mjung-bo podneo je ostavku po završetku Svetskog prvenstva u Brazilu, pošto je njegova ekipa osvojila samo jedan bod u grupnoj fazi.

Reprezentacija Južne Koreje u septembru igra prijateljske utakmice protiv Venecuele i Urugvaja, a sledećeg januara će učestvovati na Azijskom kupu u Australiji.

Van Marvijk (62) je predvodio Holandiju do finala Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi i poraza od Španije od 1:0.

On je napustio klupu 'Oranje' posle sva tri poraza na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj. Prošlog septembra je preuzeo Hamburg, ali je otpušten posle niza od sedam prvenstvenih poraza.

Komentari / 0

Ostavite komentar