Купаћи за 10 марака

Грађане који овог лета планирају одлазак на море глава ће бар мало мање болети него лане, бар када је реч о укупним трошковима. Јер, мимо новца издвојеног за смештај, цене већине артикала потребних за одлазак на плажу генерално су нешто повољније него прошле године.

Занимљивости 07.08.2014 | 19:07
Купаћи за 10 марака

Крема за сунчање са најнижим заштитним фактором, на пример, може се наћи већ за 3,99 КМ. Они са нешто мање поверења у домаће производе увек имају избор да се определе за нешто скупље, стране производе. Једна таква крема од 200 милилитара са заштитним фактором 20 кошта 22 марке.

Још једна важна ствар за одлазак на плажу свакако је и купаћи костим. До прошле године девојке, односно жене нису са мање од десет марака могле да нађу овај производ нигде осим у кинеским продавницама. Овог лета у највећем маркету у Бањалуци он се може наћи већ за 9,99 КМ у свим бојама и дезенима, било да је реч о костиму са корпицама, једноделном или дводелном.

“Недавно сам боравио са супругом на хрватском приморју и обоје смо успели да се опремимо за неких 100 марака. Она је купила купаћи костим за 20 КМ, ја купаће гаће за 14 КМ. На креме са заштитним фактором највише се потроши. Она је своју, стране марке, платила 22 КМ јер има осетљиву кожу и једноставно нема поверења у неке јефтиније, а ја своју 14 КМ. Дакле, куповина купаћих костима коштала нас је као и куповина крема, 34 КМ укупно. Купили смо и нове пешкире за плажу у вредности од по 18 КМ и то је све. Значи, припрема за летовање овог пута коштала нас је 104 КМ”, прича Филип Филиповић из Бањалуке.

Просечна породица са двоје малолетне деце мораће, међутим, да издвоји нешто више, јер су малишани осетљивији на сунце. На то „рачунају“ и произвођачи крема са заштитним фактором, па најјефтинија крема за децу до осам година са заштитним фактором 30 кошта 12, а најскупља 27 КМ, у зависности од произвођача.

“Ми имамо два дечака, једног од шест и другог од осам година и припрема за летовање коштала нас је око 150 КМ”, причају Јелена и Марко, млади брачни пар из Градишке.

Ове сезоне, јапанке су почеле да се муштеријама „уваљују“ дословно уместо кусура, па се често на касама маркета могу наћи ове папуче за плажу међу најјефтинијим производима.

Могу да се купе већ за 1,99 КМ, док је цена нешто квалитетнијих, реномираних марки, од 22 до 39 КМ. Маске за роњење су, такође, међу масовнијом робом, као и душеци. Маске се могу наћи већ за 4,50 КМ, а душеци за осам марака.

Коментари / 0

Оставите коментар