Јаки тестови за Звезду

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић саопштио је распоред утакмица које ће његов тим одиграти у припремном периоду.

Кошарка 07.08.2014 | 18:30
Јаки тестови за Звезду

Пред Црвеном звездом Телеком је сезона пуна изазова, од којих навијачи са највећим нестрпљењем ишчекују почетак такмичења у Евролиги, где црвено-бели у другом узастопном циклусу треба да покажу колико су сазрели као тим и као клуб.
Као што је раније саопштено, окупљање првотимаца заказано је за недељу, први тренинг за понедељак, а двонедељни боравак на Златибору предвиђен је од 15. августа.

Дејан Радоњић ће од првог дана моћи да рачуна на Николу Ребића, Бранка Лазића, Немању Дангубића, Марка Тејића, Бобана Марјановића и тројицу момака који су прошле сезоне играли за ФМП - Ђорђа Каплановића, Николу Чворовића и Марка Гудурића.

Чарлс Џенкинс прикључиће се екипи током боравка на Златибору, а Никола Калинић, Лука Митровић, Јака Блажич и Маик Цирбес по завршетку обавеза у националним тимовима Србије, односно Словеније и Немачке.

Што се тиче пријатељских утакмица, црвено-бели ће прву одиграти против румунског Плојештија и то на Златибору, а права посластица биће септембарски турнири у Француској и Турској.

"На турниру у Милузу, где смо учествовали и прошле године, ривали ће нам од 12. до 14. септембра бити Панатинаикос, Стразбур и Бајерн. Од 23. до 26. септембра учествоваћемо на 'Риксос купу' у Истанбулу, где смо у групи са ЦСКА и Фенербахчеом. Могући противници у трећој утакмици су нам Уникаха, Ефес и Олимпијакос. Све у свему, имаћемо изузетно јаке провере пред старт АБА лиге", реферише Дејан Радоњић.

Звездин стратег прокоментарисао је и досадашњи учинак у прелазном року.

"Ангажовањем Калинића, Дангубића и Цирбеса направили смо добар посао и успели да остваримо оно што је била наша жеља и првобитна идеја. Приоритет нам је попуна упражњеног места плејмејкера, а жеља је да се појачамо и још једним играчем у рекету".

Радоњић је играчима обећао "изузетно напоран рад" и изразио уверење да ће план припрема бити спроведен на највишем нивоу.

Коментари / 0

Оставите коментар