Jaki testovi za Zvezdu

Trener crveno-belih Dejan Radonjić saopštio je raspored utakmica koje će njegov tim odigrati u pripremnom periodu.

Košarka 07.08.2014 | 18:30
Jaki testovi za Zvezdu

Pred Crvenom zvezdom Telekom je sezona puna izazova, od kojih navijači sa najvećim nestrpljenjem iščekuju početak takmičenja u Evroligi, gde crveno-beli u drugom uzastopnom ciklusu treba da pokažu koliko su sazreli kao tim i kao klub.
Kao što je ranije saopšteno, okupljanje prvotimaca zakazano je za nedelju, prvi trening za ponedeljak, a dvonedeljni boravak na Zlatiboru predviđen je od 15. avgusta.

Dejan Radonjić će od prvog dana moći da računa na Nikolu Rebića, Branka Lazića, Nemanju Dangubića, Marka Tejića, Bobana Marjanovića i trojicu momaka koji su prošle sezone igrali za FMP - Đorđa Kaplanovića, Nikolu Čvorovića i Marka Gudurića.

Čarls Dženkins priključiće se ekipi tokom boravka na Zlatiboru, a Nikola Kalinić, Luka Mitrović, Jaka Blažič i Maik Cirbes po završetku obaveza u nacionalnim timovima Srbije, odnosno Slovenije i Nemačke.

Što se tiče prijateljskih utakmica, crveno-beli će prvu odigrati protiv rumunskog Ploještija i to na Zlatiboru, a prava poslastica biće septembarski turniri u Francuskoj i Turskoj.

"Na turniru u Miluzu, gde smo učestvovali i prošle godine, rivali će nam od 12. do 14. septembra biti Panatinaikos, Strazbur i Bajern. Od 23. do 26. septembra učestvovaćemo na 'Riksos kupu' u Istanbulu, gde smo u grupi sa CSKA i Fenerbahčeom. Mogući protivnici u trećoj utakmici su nam Unikaha, Efes i Olimpijakos. Sve u svemu, imaćemo izuzetno jake provere pred start ABA lige", referiše Dejan Radonjić.

Zvezdin strateg prokomentarisao je i dosadašnji učinak u prelaznom roku.

"Angažovanjem Kalinića, Dangubića i Cirbesa napravili smo dobar posao i uspeli da ostvarimo ono što je bila naša želja i prvobitna ideja. Prioritet nam je popuna upražnjenog mesta plejmejkera, a želja je da se pojačamo i još jednim igračem u reketu".

Radonjić je igračima obećao "izuzetno naporan rad" i izrazio uverenje da će plan priprema biti sproveden na najvišem nivou.

Komentari / 0

Ostavite komentar