ЕФТ: Нисмо криви за потоп у Станарима

Падавине ванредних размера у протеклих неколико дана на подручју Станара, а посебно 5. и 6. августа 2014. од око 78 л/м2, изазвале су изливање воде реке Остружње и њених притока из уобичајених токова и плављење околних подручја.

Република Српска 07.08.2014 | 23:11
ЕФТ: Нисмо криви за потоп у Станарима

Рудник у Станарима има важећу водну дозволу и испуњава све захтеве које она предвиђа. Сви водни канали се редовно одржавају, а протеклих дана није било никаквих ванредних промена у режиму рада рудника који би могли негативно да утичу на  режим вода.

Објекти који су и овог пута као и у сличним околностима раније претрпели највећу штету, налазе се на плавном терену који је био на удару воде и пре доласка ЕФТ у Станаре. Уређење водних токова и заштита подручја, коју је ЕФТ предлагао претходних година, могућа је једино у сарадњи са становништвом, локалном заједницом и надлежним државним институцијама Републике Српске.

ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари изражава жаљење због штете коју су поједини житељи Станара због поплава претрпели, потврђује спремност да, као и до сада, активно учествује у отклањању последица, као и у сваком пројекту који ће обезбедити дугорочно решење узрока оваквих догађаја. 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

србин

07.08.2014 17:41

Ма то су бјелосвјетски лопови досли да нас опљачкају!

ОДГОВОРИТЕ