EFT: Nismo krivi za potop u Stanarima

Padavine vanrednih razmera u proteklih nekoliko dana na području Stanara, a posebno 5. i 6. avgusta 2014. od oko 78 l/m2, izazvale su izlivanje vode reke Ostružnje i njenih pritoka iz uobičajenih tokova i plavljenje okolnih područja.

Republika Srpska 07.08.2014 | 23:11
EFT: Nismo krivi za potop u Stanarima

Rudnik u Stanarima ima važeću vodnu dozvolu i ispunjava sve zahteve koje ona predviđa. Svi vodni kanali se redovno održavaju, a proteklih dana nije bilo nikakvih vanrednih promena u režimu rada rudnika koji bi mogli negativno da utiču na  režim voda.

Objekti koji su i ovog puta kao i u sličnim okolnostima ranije pretrpeli najveću štetu, nalaze se na plavnom terenu koji je bio na udaru vode i pre dolaska EFT u Stanare. Uređenje vodnih tokova i zaštita područja, koju je EFT predlagao prethodnih godina, moguća je jedino u saradnji sa stanovništvom, lokalnom zajednicom i nadležnim državnim institucijama Republike Srpske.

EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari izražava žaljenje zbog štete koju su pojedini žitelji Stanara zbog poplava pretrpeli, potvrđuje spremnost da, kao i do sada, aktivno učestvuje u otklanjanju posledica, kao i u svakom projektu koji će obezbediti dugoročno rešenje uzroka ovakvih događaja. 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

srbin

07.08.2014 17:41

Ma to su bjelosvjetski lopovi dosli da nas opljačkaju!

ODGOVORITE