Влада "збраја" штете

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС размотриће могућност да  штета причињена у пољопривреди за вријеме посљедњих августовских поплава буде уврштена у укупни биланс штета које су настале овогодишњим поплавама, саопштио је помоћник министра пољопривреде Борис Пашалић након састанка са пољопривредним произвођачима, представницима Привредне коморе и откупљивачима и прерађивачима пољопривредних производа.

Република Српска 07.08.2014 | 23:17
Влада "збраја" штете

Пољопривредници који су претрпјели штету и у овим августовским поплавама моћи ће, по свему судећи, рачунати на помоћ Владе Српске.

Влада је до сада  дефинисала 15-так мјера помоћи, међу којима су обезбјеђивање сјемена за пресијавање поплављених 25 хиљада хектара, премије за пшеницу од пет фенинга, те додатних количина регресираног дизела.

Извршена је и анализа сточне хране, као и земљишта на присуство штетних материја. Пољопривредници су, углавном задовољни овим мјерама. За њих је, ипак, најважније да пољопривредна газдинства неће бити обухваћена измјенама Закона о фискалним касама.

Пољопривредници сматрају да нису само киша, град и олује нанијеле штете фармерима, него и власт БИХ, која недовољно штити интересе домаће производње.

Током састанка је исказана посебна потреба да сав овогодишњи род откупе домаћи откупљивачи, што за „Приједорчанку“ неће бити проблем.

Осим откупа и санирања посљедица од поплава, те одгоде враћања кредита ИРБ, у наредном периоду фармери ће са ресорним министарством инсистирати на разговорима о цјеновнику Ветеринарске коморе Српске.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МОДРИЦА

07.08.2014 16:10

ПРЕСТАНИТЕ ВИ БОРИСЕ И ВАС МИН СТЕВО МИРЈАНИЦ ДА ОДОБРАВАТЕ КРИМИНАЛЦИМА ДА КРАДУ СЉУБАК СЉУНАК ИЗ РИЈЕКА ЈЕР УНИСТИСЕ СВЕ НАСИПЕ А И МЈЕЊАЈУ ТОКОВЕ РИЈЕКА ПА МИ НЕЦЕМО БИТИ ПОТОПЉЕНИ А ПОМОЦ УЗМИТЕ СЕБИ КРАДИТЕ ЊУ И СУБВЕНЦИЈЕ САМО ОБУСТАВИТЕ СЉУНКАРЕ НЕмојте са њима ортацити као до сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

07.08.2014 21:30

Збрајају они колико су до сада украли!!!

ОДГОВОРИТЕ