Цвијановић: Узрок штете су поплаве

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић и директори јавних установа оцијенили су данас у Бањалуци да су посљедње поплаве порузроковале значајна оштећења на стамбеним и пословним објектима, те путној инфраструктури.

Република Српска 07.08.2014 | 23:14
Цвијановић: Узрок штете су поплаве

На састанку је истакнуто да је у наредном периоду потребно радити на изради и допуни стратешких рјешења која ће третирати област водозаштите, саопштено је Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.Цвијановићева је поновила да ће посљедње поплаве бити посматране у континуитету мајских полава и да ће новонастала штета бити уврштена у регистар штета.

Она је нагласила да ће се њиховој санацији приступити на исти начин уз мјере које ће се проводити у координацији локалних и републичких институција.Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић и начелник општине Челинац Момчило Зељковић информисали су предсједника Владе Српске о актуелној ситуацији у угроженим насељима и прелиминарном процјеном штете на домаћинствима и инфраструктури.Представници јавних установа информисали су Цвијановићеву о тренутној ситуацији у општинама и градовима у којима је проглашена ванредна ситуација и мјерама које се проводе на санацији терена.

Састанку су присуствовали министар унутрашњих послова Радислав Јовичић, министар науке и технологије Јасмин Комић, министар трговине и туризма Маида Ибришагић-Хрстић, те савјетник предсједника Владе Републике Српске за ванредне ситуације Момир Зец.

Цвијановићева је разговарала са вршиоцем дужности директора Републичке управе Цивилне заштите Весељком Елезом, директором "Вода Српске" Драганом Анђелићем, вршиоцем дужности директора "Путева Републике Српске" Душком Гојићем и директором Хидроелектране "Бочац" Недељком Кесићем.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ЗоранаБЛ

07.08.2014 14:38

Ма како сте само то успјели закључити? Јадни ми с вама, уништили сте нас више него поплава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОСТА МИ ЈЕ СВЕГА

07.08.2014 14:54

мене занимају само њене чизме............а предлажем по могућности када објављујете њену слику да то буде с ледја ружна је брате драги што јест јест

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

07.08.2014 15:16

Какве ли је у Требињу обула чизмице и ко јој је гледао у ногице док је дијелила партијске књижице. Вјерујем да јој се наругао онај што се купао у сред поплављене костајнице. Више се пара даје да се придобију људи да узму те књижице неге за спас Костајнице. Имали још пара и снаге за шенчучење под шаторима попут Бећираге. То су слике ггоре од пробошњачке политике. То је прошлост и за задашње бошњаке,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

07.08.2014 15:18

Цуди те се засто смо поплавили,па кад нисте у протеклих 10 год улозили ниједне марке у заститу од поплава!Јадни народ само испаста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

07.08.2014 16:37

Само ви оцјењујте на крају це те остат и без оно мало дзака сто вас подрзавају

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

07.08.2014 16:50

Какав интелигентан закључак, ово је могао насавјетоват савјетник Душан Петровић свршени средњошколац,иначе за 9 година студирања на београдском Правном факултету успио доћи до услова за 2 годину ;-);-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плавуше и остале, за исмијавање и уживање

07.08.2014 17:53

Корупција и негативна селекција је уништила Републику Српску. Иста није била толико изражена док на власт, тешком грешком гласача, нису дошли Милорад Додик, Небојша Радмановић, Никола Шпирић и слични. Од тада је потоп. А не од прољетос. Ове пооплаве су ситница у поредјењу са њима. Предсједник владе нам је жена која не зна ни на колико је мјеста шупља. А колико је таквих на високим позицијама? На сваком кораку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в 07.08.2014

07.08.2014 20:09

Да не би Жељке и директора јавних установа ми не би ни знали да нас је поплава оштетила открили сте врућу воду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиша ЧЧовић

07.08.2014 20:38

СНСД је гори од било какве поплаве и било којег рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

07.08.2014 21:50

Ухх,јели могуце???колики су надљудски напори улозени да би се досло до овако изразито остроумног закљуцка...дивим се господји ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ