Cvijanović: Uzrok štete su poplave

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i direktori javnih ustanova ocijenili su danas u Banjaluci da su posljednje poplave poruzrokovale značajna oštećenja na stambenim i poslovnim objektima, te putnoj infrastrukturi.

Republika Srpska 07.08.2014 | 23:14
Cvijanović: Uzrok štete su poplave

Na sastanku je istaknuto da je u narednom periodu potrebno raditi na izradi i dopuni strateških rješenja koja će tretirati oblast vodozaštite, saopšteno je Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.Cvijanovićeva je ponovila da će posljednje poplave biti posmatrane u kontinuitetu majskih polava i da će novonastala šteta biti uvrštena u registar šteta.

Ona je naglasila da će se njihovoj sanaciji pristupiti na isti način uz mjere koje će se provoditi u koordinaciji lokalnih i republičkih institucija.Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković informisali su predsjednika Vlade Srpske o aktuelnoj situaciji u ugroženim naseljima i preliminarnom procjenom štete na domaćinstvima i infrastrukturi.Predstavnici javnih ustanova informisali su Cvijanovićevu o trenutnoj situaciji u opštinama i gradovima u kojima je proglašena vanredna situacija i mjerama koje se provode na sanaciji terena.

Sastanku su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić, ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić, ministar trgovine i turizma Maida Ibrišagić-Hrstić, te savjetnik predsjednika Vlade Republike Srpske za vanredne situacije Momir Zec.

Cvijanovićeva je razgovarala sa vršiocem dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Veseljkom Elezom, direktorom "Voda Srpske" Draganom Anđelićem, vršiocem dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Duškom Gojićem i direktorom Hidroelektrane "Bočac" Nedeljkom Kesićem.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

ZoranaBL

07.08.2014 14:38

Ma kako ste samo to uspjeli zaključiti? Jadni mi s vama, uništili ste nas više nego poplava.

ODGOVORITE
Name

DOSTA MI JE SVEGA

07.08.2014 14:54

mene zanimaju samo njene čizme............a predlažem po mogućnosti kada objavljujete njenu sliku da to bude s ledja ružna je brate dragi što jest jest

ODGOVORITE
Name

истина

07.08.2014 15:16

Какве ли је у Требињу обула чизмице и ко јој је гледао у ногице док је дијелила партијске књижице. Вјерујем да јој се наругао онај што се купао у сред поплављене костајнице. Више се пара даје да се придобију људи да узму те књижице неге за спас Костајнице. Имали још пара и снаге за шенчучење под шаторима попут Бећираге. То су слике ггоре од пробошњачке политике. То је прошлост и за задашње бошњаке,

ODGOVORITE
Name

Nenad

07.08.2014 15:18

Cudi te se zasto smo poplavili,pa kad niste u proteklih 10 god ulozili nijedne marke u zastitu od poplava!Jadni narod samo ispasta...

ODGOVORITE
Name

Boo

07.08.2014 16:37

Samo vi ocjenjujte na kraju ce te ostat i bez ono malo dzaka sto vas podrzavaju

ODGOVORITE
Name

advokat

07.08.2014 16:50

Kakav inteligentan zaključak, ovo je mogao nasavjetovat savjetnik Dušan Petrović svršeni srednjoškolac,inače za 9 godina studiranja na beogradskom Pravnom fakultetu uspio doći do uslova za 2 godinu ;-);-)

ODGOVORITE
Name

Plavuše i ostale, za ismijavanje i uživanje

07.08.2014 17:53

Korupcija i negativna selekcija je uništila Republiku Srpsku. Ista nije bila toliko izražena dok na vlast, teškom greškom glasača, nisu došli Milorad Dodik, Nebojša Radmanović, Nikola Špirić i slični. Od tada je potop. A ne od proljetos. Ove pooplave su sitnica u poredjenju sa njima. Predsjednik vlade nam je žena koja ne zna ni na koliko je mjesta šuplja. A koliko je takvih na visokim pozicijama? Na svakom koraku.

ODGOVORITE
Name

maja v 07.08.2014

07.08.2014 20:09

Da ne bi Željke i direktora javnih ustanova mi ne bi ni znali da nas je poplava oštetila otkrili ste vruću vodu

ODGOVORITE
Name

Dragiša ČČović

07.08.2014 20:38

SNSD je gori od bilo kakve poplave i bilo kojeg rata.

ODGOVORITE
Name

ja

07.08.2014 21:50

Uhh,jeli moguce???koliki su nadljudski napori ulozeni da bi se doslo do ovako izrazito ostroumnog zakljucka...divim se gospodji ha ha ha

ODGOVORITE