Штета већа него у мају

Бујичне поплаве у посљедња два дана у општини Козарска Дубица причиниле су вишеструко већу материјалну штету у односу на поплаве од средине маја, изјавио је данас замјеник начелника општине Козарска Дубица Љубомир Марјановић.

Република Српска 07.08.2014 | 13:54
Штета већа него у мају

"Комисије за процјену штете од јутрос су на терену, као и екипе за санацију инфраструктуре и процјену штете на путевима и јавним објектима. Дио активираних клизишта је саниран, а већ је сада јасно да су бујичне воде причиниле вишеструко веће штете у односу на мајске поплаве", изјавио је Марјановић.Он је потврдио да се ситуација у Козарској Дубици, у којој је под водом било око 150 домаћинастава, од синоћ стабилизовала, те да су водостаји ријека Моштаница, Мљечаница и Кнежица у опадању.

"Вода се и даље повлачи с обзиром да нема нових падавина, а проходни су и путни правци према Костајници и Приједору на којима је саобраћај био обустављен", рекао је Марјановић.Бујичним поплавама у Козарској Дубици, које су изазване великом количном падавина, највише су угрожени становници насељеног мјеста Кнежица и околних села, мјештани села Моштаница, Вриоци и становници подручја дубичке Равни. На свим локалним и магистралним путевима у том подручју причињења је огромна материјална штета.

Становници поплављених домаћинстава данас настоје, у складу са могућностима, санирати учињене штете, а надлежне службе ангажоване су на чишћењу, санацији и дезинфекцији објеката, јавних површина и путева.Становницима угрожених подручја хигијенске и прехрамбене пакете достављају активисти општинске организације Црвеног крста.

У општини Козарска Дубица и данас је на снази одлука о проглашењу варендне ситуације.

Коментари / 0

Оставите коментар