Šteta veća nego u maju

Bujične poplave u posljednja dva dana u opštini Kozarska Dubica pričinile su višestruko veću materijalnu štetu u odnosu na poplave od sredine maja, izjavio je danas zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica LJubomir Marjanović.

Republika Srpska 07.08.2014 | 13:54
Šteta veća nego u maju

"Komisije za procjenu štete od jutros su na terenu, kao i ekipe za sanaciju infrastrukture i procjenu štete na putevima i javnim objektima. Dio aktiviranih klizišta je saniran, a već je sada jasno da su bujične vode pričinile višestruko veće štete u odnosu na majske poplave", izjavio je Marjanović.On je potvrdio da se situacija u Kozarskoj Dubici, u kojoj je pod vodom bilo oko 150 domaćinastava, od sinoć stabilizovala, te da su vodostaji rijeka Moštanica, Mlječanica i Knežica u opadanju.

"Voda se i dalje povlači s obzirom da nema novih padavina, a prohodni su i putni pravci prema Kostajnici i Prijedoru na kojima je saobraćaj bio obustavljen", rekao je Marjanović.Bujičnim poplavama u Kozarskoj Dubici, koje su izazvane velikom količnom padavina, najviše su ugroženi stanovnici naseljenog mjesta Knežica i okolnih sela, mještani sela Moštanica, Vrioci i stanovnici područja dubičke Ravni. Na svim lokalnim i magistralnim putevima u tom području pričinjenja je ogromna materijalna šteta.

Stanovnici poplavljenih domaćinstava danas nastoje, u skladu sa mogućnostima, sanirati učinjene štete, a nadležne službe angažovane su na čišćenju, sanaciji i dezinfekciji objekata, javnih površina i puteva.Stanovnicima ugroženih područja higijenske i prehrambene pakete dostavljaju aktivisti opštinske organizacije Crvenog krsta.

U opštini Kozarska Dubica i danas je na snazi odluka o proglašenju varendne situacije.

Komentari / 0

Ostavite komentar