У Брчком проглашена елементарна непогода

Због погоршања ситуације на поплављеном подручју у јужном дијелу Брчко дистрикта јутрос је локална Влада прогласила стање елементарне непогоде.

Република Српска 07.08.2014 | 12:19
У Брчком проглашена елементарна непогода

 На ванредној сједници Владе речено је да је тренутно најкритичније стање у подмајевичком подручју дистрикта, односно на подручју Штрепаца и Горњег Зовика, гдје је вода срушила неколико мањих мостова, а нова клизишта у овим мјестима и на простору Исламовца и Рашљана, угрожавају куће и путне комуникације.

"У насељу Берковац водена бујица однијела је једну кућу, али на срећу није било људских жртава. Већ је почео и пријем становништва из угроженог подручја у алтернативни смјештај у Брчком", потврдио је шеф Одјељења за јавну безбједност Урош Војновић.Војновић је рекао да опасност од поплава поново пријети и Вучиловцу, пошто је савски насип "отворен" на улазу у насељени дио тог села, гдје се гради нова устава.

"Ниво Саве порастао је за више од два метра и из часа у час расте у просјеку око 10 центиметара", напоменуо је Војновић.Поплава угрожава и сва села у сливу ријеке Тиње, гдје су локални путеви пресјечени на неколико мјеста.

"До Бијеле и Горње Скакаве може се доћи само чамцима", рекао је Војновић.Влада је поново ангажовала све потребне ресурсе према плану одбране од поплава, што укључује и сва предузећа која су изводила интервентне радове на санацији поплављеног подручја у мајским поплавама.

Коментари / 0

Оставите коментар