U Brčkom proglašena elementarna nepogoda

Zbog pogoršanja situacije na poplavljenom području u južnom dijelu Brčko distrikta jutros je lokalna Vlada proglasila stanje elementarne nepogode.

Republika Srpska 07.08.2014 | 12:19
U Brčkom proglašena elementarna nepogoda

 Na vanrednoj sjednici Vlade rečeno je da je trenutno najkritičnije stanje u podmajevičkom području distrikta, odnosno na području Štrepaca i Gornjeg Zovika, gdje je voda srušila nekoliko manjih mostova, a nova klizišta u ovim mjestima i na prostoru Islamovca i Rašljana, ugrožavaju kuće i putne komunikacije.

"U naselju Berkovac vodena bujica odnijela je jednu kuću, ali na sreću nije bilo ljudskih žrtava. Već je počeo i prijem stanovništva iz ugroženog područja u alternativni smještaj u Brčkom", potvrdio je šef Odjeljenja za javnu bezbjednost Uroš Vojnović.Vojnović je rekao da opasnost od poplava ponovo prijeti i Vučilovcu, pošto je savski nasip "otvoren" na ulazu u naseljeni dio tog sela, gdje se gradi nova ustava.

"Nivo Save porastao je za više od dva metra i iz časa u čas raste u prosjeku oko 10 centimetara", napomenuo je Vojnović.Poplava ugrožava i sva sela u slivu rijeke Tinje, gdje su lokalni putevi presječeni na nekoliko mjesta.

"Do Bijele i Gornje Skakave može se doći samo čamcima", rekao je Vojnović.Vlada je ponovo angažovala sve potrebne resurse prema planu odbrane od poplava, što uključuje i sva preduzeća koja su izvodila interventne radove na sanaciji poplavljenog područja u majskim poplavama.

Komentari / 0

Ostavite komentar