Њихова дјеца имају обезбјеђен посао!

Посљедњи у низу примјера непотизма у Републици Српској је запошљавање кћерке члана Предсједништва БиХ Небојше Радмановића у Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Република Српска 07.08.2014 | 23:18
Њихова дјеца имају обезбјеђен посао!

Објављујући овај податак, Удружење „Слободна Република“ је од Радмановића затражило да одговори на питање - како га није срамота да, послије свега што се десило Републици Српској у катастрофалним мајским поплавама, поред толико незапослене омладине, запосли баш своју кћерку?

„Зато се немојте чудити када вам на врата ваше куће дође неколико хиљада незадовољних и бијесних грађана и омладине, који ће вас то исто питати. Само што ће тада бити прекасно за све“, упозорили су из овог Удружења. Случај Радмановић испливао је недуго након што је јавност у Републици Српској била шокирана информацијом да су премијерка Жељка Цвијановић и ентитетски министар финансија Зоран Тегелтија у Електропренос БиХ запослили своју дјецу.

Цвијановићка сина, а Тегелтија кћер.Нека се туђа дјеца дрогирајуПремијерка је немушто покушала оправдати смјештање сина Филипа у Електропренос БиХ, тврдећи да је он квалификован за радно мјесто на које је примљен, јер је грађевински инжињер, те да упоредо завршава магистратуру у Београду. Све је зачинила изјавом да је боље да њен син ради него да се дрогира, баш као што је својевремено Милорад Додик покушавао да оправда чињеницу да је фирми његовог сина из Инвестиционо-развојне банке РС-а додијељен кредит од три милиона марака.

Јасно, свакоме је његово дијете најдраже, али је истина неумољива. А она гласи - син Жељке Цвијановић, премијерке Републике Српске, добио је посао приправника у Електропреносу БиХ, иако је имао најмањи просјек оцјена у односу на осталих 12 кандидата који су се пријавили на то радно мјесто.

Саопштио је то Транспаренцy Интернатионал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ), на основу информација о проведеном конкурсу и кандидатима који су запослени у овом предузећу. Из документације, која је достављена ТИ БиХ, јасно је да је Филип Цвијановић изабран као први на листи кандидата, са највишим бројем бодова, иако је имао мањи просјек оцјена од осталих кандидата, као и мањи проток времена проведеног на Бироу за незапослене. Наводно су за избор кандидата пресудили  бодови добијени на интервјуу са кандидатима, односно субјективна процјена комисије о квалификацијама и способностима кандидата?!!  Нема сумње, основни и једини критеријум био је то што се радило о сину премијерке РС-а, тако да се недвојбено ради о још једном случају беспризорног непотизма, али и о сукоба интереса, с обзиром да Цвијановићка у Електропреносу представља Републику Српску, која посједује 49 посто капитала ове компаније.  

У сваком случају, породица Цвијановић може бити задовољна. Жељка премијерка, њен муж Александардиректор Завода за изградњу Бањалука, син удомљен у Електропренос БиХ. Премијерка мисли и о осталој родбини, па је свог дјевера Слободана Цвијановића запослила у Републичку управу за инспекцијске послове. Ништа мање инвентивна на удомљавању чланова породице није била ни директорица Пореске управе Републике Српске Зора Видовић, која је своју кћерку раније запослила на руководеће мјесто у Фонду здравства РС.

Када је буџет Фонда опустошен, Видовићка је нови посао за своју кћер нашла у Централној банци БиХ, док је зета удомила у Агенцији за банкарство РС-а и притом га поставила у пар надзорних одбора.Министар индустрије, енергетике и рударства РС Жељко Ковачевић свог синовца је поставио за финансијског директора у Рафинерију уља Модрича, па је онда тој фирми одобравао подстицаје из свог министарства.

Посланик СНСД-а у парламенту РС Жељко Мирјанић своју супругу је запослио у Центар за истраживање ратних злочина и несталих лица, чији је директор синовац Мирка Којића, такође посланика СНСД у Народној скупштини РС-а. Та ентитетска институција је Стефану Каргановићу, коаутору књиге “Рушитељи РС”, додијелила два милиона КМ, без иједног извјештаја о потрошеним средствима!

Случај Каргановић у међувремену је достављен Специјалном тужилаштву РС-а. Посланици СНСД-а у парламенту су више него агилни када је у питању запошљавање уже фамилије, па је такоРадмила Стојнић запослила своју кћерку Мају у Министарство финансија као помоћника министра, још у вријеме док је на челу тог ресора био Александар Џомбић.

Извор: зурнал.инфо

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

бос

07.08.2014 09:42

Сад ми је јасно засто Радмановиц јуце каза да це референдума о статусу РС-а ускоро бити.Ваљда да назнаци да има вазнијих ствари од запосљавања његове фамилије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прњаворцанка

07.08.2014 09:44

Јос један од доказа како наса Влада функционисе. Запосли своје, дај своме а остала дјеца не морају да зиве. Довољна ми је била изјава министра финансија када је рекао да су дјеца која немају посао опасна по околину и да их се треба цувати! Али нека васе дијете има посао, ми не морамо! Хвала вам сто нас тјерате да идемо одавде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МаркоММ

07.08.2014 09:45

Не само дјеца. Њихова родбина, ближа и даља, пријатељи, кумови-сви они имају обезбјеђен посао. Обезбједили су све до деветог кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папагај

07.08.2014 09:48

Рад је створио човјека, а не тата или мама, зато тјерајте дјецу да раде било гдје. Они своју дјецу тјерају као и вас бираче да раде, а шта ви гласачи још чекате???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невена Модрица

07.08.2014 09:50

Ниста ме не изненадјује од Милорада Додика. Зна се кад се он осигурао и да је своје све запослио у дрзавне фирме а сви су неспособни и имају дебеле досијее. Али иде октобар и избори, СДС це побједити и све у затвор стрпати. Доста је било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

07.08.2014 09:51

Знам ја да они брину за своју дјецу, и рачунају да уколико буду радно ангажовани неће се, као што рече наш предсједник звани БАЈА, одати улици или не дај Боже неким другим пороцима, али питам се шта да очекују дјеца чији родитељи нису премијери и министри?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незапослен

07.08.2014 09:53

Немој тако народе. Боље је дзабе радити него дзабе лезати. Иди волонтирај, гради им дрзаву , плацај рацуне и кредите. Сагни главу и цути. Да имам гладно дијете код куце другације би са њима. Овако само могу да залим овај убоги биједни народ који је пола сам крив .

ОДГОВОРИТЕ
Name

илија

07.08.2014 09:55

За прњаворчанку. Никуда ми нећемо да идемо одавде него своју дјецу за руку па код ових лопова на врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натаса

07.08.2014 09:55

Наса влада постоји од '92 цини ми се па до данас.Па ме интересује ко је запосљавао раднике у влади и разним агенцијама док ови нису досли.И ко су ти радници да нису мозда неки даљи родјаци од ових сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАТРИОТА

07.08.2014 10:01

Како вас није стид своју дјецу запошљавате, а за осталу вас боли брига, али полако пролази и ваше вријеме, доста је било крађе и лоповлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Струцњак

07.08.2014 10:05

Па мозда је премијеркин син стварно струцњак. Па зар му није боље онда у Калдери или у Крајини код Мице и Дјурица ? Него да "труне" у Електропреносу и да му пропада таленат. Нека доказе струцност, иновативност, предузетност. Сами це себе појести багра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

07.08.2014 10:06

Замислите послије свега овога Додик каже да чува Републику Српску. Ја бих волио да му поставим питање коме је чува, зна ли он да је у РС сваки дан све мање становника, да немамо никакав наталитет, а он прича о чувању РС, КАКО ТЕ НИЈЕ СРАМОТА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

07.08.2014 10:10

А ста раде ови људи заједно са овим наказама у истом кафицу? Па ми Херцеговци никад не идемо у Платане јер тамо 24х сједи бискуп Дуриц,сједи Додик, сједе мафијаси из БГ.Ми бирамо друство и имамо наса мјеста за излазак! Зато кад видите да поред вас сједи неки монстум који пљацка и убија РС покупите се и напустите објекат! А Додик мисли да је опљацкао РС и да це збрисати у БГ код својих из УДБЕ сто су га са Странцима поставили и да РС висе неце бити. Зајебао си се ти крајиска будало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пепа

07.08.2014 10:22

Ко се задњи смије најслдје се смије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Челинац

07.08.2014 10:40

Још смо ми и добро ко нам води и управља државом. А иста је при својој посјети челинцу прије мајских поплава давала лажне смијешке, и посматрајући извођење некаквих предизборних радова на обали ријеке "као" питала шта вам треба. На то је један старији човјек рекао, посла за дјецу, нас сте ионако заборавили"!!! А она се само осмјехнула и тачно би посла за дјецу!!! СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

07.08.2014 10:41

Код запошљавања Жељкиног сина предсједник Комисије је био Винко Дјурагић, човјек преко којег су ишла сва СНСД запошљавања у граду(згради општине) Бањалука док је тамо радио.Кад сам то чуо све ми је било јасно. Људи, НИЈЕ ПРОБЛЕМ ШТО СЕ ТА ДЈЕЦА ЗАПОШЉАВАЈУ, НЕГО КО ИХ И НА КОЈИ НАЧИН ЗАПОШЉАВА! НАВЛАЧЕ ИМ СЕ БОДОВИ И ПРОСЈЕК И ДАЈЕ НЕЗАСЛУЖЕНА ПРЕДНОСТ У ОДНОСУ НА ОСТАЛЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

07.08.2014 10:55

Нека их је срамота дјеце погинулих бораца која једав презивљавају без обзира сто су дали највише за Републику Српску.Због свега тога народ ће вас казнити ДОСТА ЈЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мука ми је

07.08.2014 12:08

Тај Центар за истраживање ратних злочина треба затворити. Онај Радета, дирецтор АДУ јуче каже, срам га било, да никад не утиче на рад комисије за пријем радника, срам га било. Он је запослио у АДУ Којићеву жену, а Којић његову у Центар. Има још тамо И једна Сања, дошла из БОРС-а, бас им треба филозоф. Провјерите преко кога је досла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАДЕ МИ СЕ МАЈКЕ МИ

07.08.2014 12:09

политичари хтјели репубику српску нас убједили да је то једини начин да преживимо, а сада се испоставило да република српска треба само политичарима ......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

биба

07.08.2014 12:40

Смрадови једни како их није срамота насе биједе. Добар им је слоган РС је наса куца, њихова сигурно јесте јер су из ње однијели све сто се могло однијети.То морају и вратити након октобра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

07.08.2014 13:12

Ако ако , нека их обезбиједе јос док има времена, док су на власти!Оном ко има дати јос висе, а онај ко нема нека умире у сиротињи и неимастини! Људи, дозовите се памети па уцините, да сви скупа у октобру отјерамо ову лакрдију са власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор П.

07.08.2014 13:29

Мени није јасно шта раде толике невладине организацје које не финансира РС. Зашто не изведу људе на улице? Сви ћуте. Једини је Транспаренцy затражио од Електропреноса да објави критерије по којима је Жељкин син добио посао. Јасне су ми странке јер крећу избори па не желе да их се оптужи за пријевремену кампању, али зашто мирује невладин сектор? Зашто нико не организује протестне шетње? Зашто нико не протествује испред Агенције за државну управу и да им до знања да је ово што се ради безобразлук и бахатост. Или свима одговара такав начин запошљавања?

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја к

07.08.2014 16:40

Ма ово је страсно ја сам огорчена на тај центар, свашта с прича за тог Којића и васковић рече да је тамо опасан криминал, преиспитати конкурсе и које су то школе завршили Славица Виктор и остали примљени, Којицеви птијазељи, фуј а пола их не ради свој посао,,,,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобо мг

07.08.2014 16:51

треба да вас је срамота бар мало,сваки дан све висе лазете и гурате фамилију у неке послове да примају плате по 2000 а излазавају ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

07.08.2014 17:40

То је тачно за тај Центар Мајо и ја сам то чуо и чак видео тамо, а тај Којић чујем и да малтретира појединце који му не одговарају ма треб га склонити под хитно или обавестити транспаренсy о њима, а плате би требале бити по закону као и свагдје,легло Разбити под хитно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

07.08.2014 17:49

Они нису обезбједили дозивотно само своју дјецу,него сву родбину,пријатеље и блиске сараднике.Зато је народу доста оваквих фаца који гледају само своју корист,зато нек се поздраве са својом политицком каријером јер им је у октобру крај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

07.08.2014 18:30

Овој власти изгледа туђа дјеца нису битна. Ово је заиста једна веома лоша политика и лоша порука која се шаље младима, чији родитељи нису неки функционери, којима не преостаје ништа друго неко одлазак одавде. И шта онда ако оде велики број младих, на шта ће личити наша Република Српска? Доста више овакве политике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

07.08.2014 19:47

Најгора власт у најтеже вријеме!Октобар је за градјане Републике Српске бити или не бити!Овима и њиховој промашеној политици се мора што прије стати у крај-12.ОКТОБАР!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в 07.08.2014

07.08.2014 20:17

фаце им нај сличније пи**и кад пребацим ногу преко ноге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банда

08.08.2014 00:26

Јуце прица о независности да нам мазе оци, да не коментарисемо ово запосљавање! Видио од свог сефа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавро

08.08.2014 06:52

Ето вам, па гласајте за Додика и за снсд!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

огорцена

08.08.2014 09:52

како се само кесе ,багро лоповска сигурно нисте ни гладни ни зедни ни голи ни боси како вас није срамота ,само се питам како имају образа уци у неку цркву или манастир док јадна дјеца гладују и њихови родитељи муку муце да им набаве комад круха они са смијеском краду све сто се украсти мозе, немате ви прво образа ни карактера, а за остало да не говорим а за господина пардон он није ни просао крај господина њему треба само дати доста оваца и у планину послати јер његов ријецник доказује да он нема карактера ни образа обицан ЦОБАНИН!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈОЛЕ

08.08.2014 10:01

Само напријед па поново гласајте за Милу бомбаса па нецете ни хљеба имати???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислиоц

08.08.2014 14:06

Ја сам ових дана дубоко размишљао и дошао до закључка да нам је најбоље да ова гарнитура са слике остане на власти бар још 20 година. Зашто, па дјецу су смирили а унука још нема или су мали па неће другој дјеци узимати радна мјеста бар још тих 20 година. Недај боже да на власт дођу млади, који још нису осигурали егзистенцију својој дјеци, свастикама и теткама па ће морати да их све запосле у наредне 4 године. Неће они отпустити дјецу ових са слике јер никад се не зна можда ови са слике опет дођу па да отпусте њихову и тако у круг а ми трбухом за крухом, како сусједи кажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

буђење

08.08.2014 16:41

Овако више не може!!! Вријеме је за буђење!!! Немају они ни стида ни милости, људи буквално умиру док они одмарају по најпрестижнијим туристичким дестинацијама у својим некретнинама стеченим нашом крвљу и знојем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ ПРАВИ БАЈА

08.08.2014 17:00

ПА ЕВО ПОСТОВАНИ ГРАЂАНИ ОПЕТ ГЛАСАЈТЕ ЗА ОВЕ А МЕНЕ ЈЕ СРАМОТА ШТО МЕ ПРЕДСТАВЉАЈУ ТАКВЕ ЉУДСКЕ И МОРАЛНЕ СПОДОБЕ КАО ШТО СУ СЛАВУЈ,МАЈКИЋКА,ВАСИЋ,КОШАРАЦ ЧИЈИ ЈЕ ОТАЦ УБИЈАО СТАРЦЕ ПО ВОГОШЋИ,КРИО СИНА СТАШУ,ЧУПАО МУ НОКТЕ САМО ДА НЕ БУДЕ МОБИЛИСАН А ОН САДА БЕЗ ИМАЛО СТИДА И МОРАЛА ОБИЛАЗИ СПОМЕН ОБИЉЕЖЈА НАШИХ ХЕРОЈА А НИЈЕ НИ ЧУДО ОД КАКВОГ ЈЕ К...А ОТПАО И КАКВЕ П...Е ИСПАО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.08.2014 17:21

Ево, Радмановићева кћерка је примљена, резултати конкурса су објављени. Ко ће повести протесте? Која организација или странка? Ја ћу изаћи међу првима, ако буду мирни протести. Или ће све остати само на коментаирима на интерету против власит, док они своје запошљавају. Ово је срамота шта нам раде. Спрдају се са конкурсима. Вријеме је за улицу и мирне протесте! Понављам, мирне протесте, јер рушење не доноси ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

09.08.2014 11:05

ЉУДИ ГДЈЕ ВИ ЖИВИТЕ-ЗАШТО ДОДИК ВЛАДА 8-9 ГОДИНА-ЗАТО ШТО СДС НЕМА ПРАВОГ ВОЂУ НИ КАНДИДАТА А ИВАНИЋ ЈЕ ПРОМАШАЈ-ОД ТАКО ЈАКИХ ЛИЧНОСТИ НАШЛИ ИВАНИЋА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрица

09.08.2014 17:42

Сто је доста, доста је ! Долази Огњен Тадић !

ОДГОВОРИТЕ