Njihova djeca imaju obezbjeđen posao!

Posljednji u nizu primjera nepotizma u Republici Srpskoj je zapošljavanje kćerke člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Republika Srpska 07.08.2014 | 23:18
Njihova djeca imaju obezbjeđen posao!

Objavljujući ovaj podatak, Udruženje „Slobodna Republika“ je od Radmanovića zatražilo da odgovori na pitanje - kako ga nije sramota da, poslije svega što se desilo Republici Srpskoj u katastrofalnim majskim poplavama, pored toliko nezaposlene omladine, zaposli baš svoju kćerku?

„Zato se nemojte čuditi kada vam na vrata vaše kuće dođe nekoliko hiljada nezadovoljnih i bijesnih građana i omladine, koji će vas to isto pitati. Samo što će tada biti prekasno za sve“, upozorili su iz ovog Udruženja. Slučaj Radmanović isplivao je nedugo nakon što je javnost u Republici Srpskoj bila šokirana informacijom da su premijerka Željka Cvijanović i entitetski ministar finansija Zoran Tegeltija u Elektroprenos BiH zaposlili svoju djecu.

Cvijanovićka sina, a Tegeltija kćer.Neka se tuđa djeca drogirajuPremijerka je nemušto pokušala opravdati smještanje sina Filipa u Elektroprenos BiH, tvrdeći da je on kvalifikovan za radno mjesto na koje je primljen, jer je građevinski inžinjer, te da uporedo završava magistraturu u Beogradu. Sve je začinila izjavom da je bolje da njen sin radi nego da se drogira, baš kao što je svojevremeno Milorad Dodik pokušavao da opravda činjenicu da je firmi njegovog sina iz Investiciono-razvojne banke RS-a dodijeljen kredit od tri miliona maraka.

Jasno, svakome je njegovo dijete najdraže, ali je istina neumoljiva. A ona glasi - sin Željke Cvijanović, premijerke Republike Srpske, dobio je posao pripravnika u Elektroprenosu BiH, iako je imao najmanji prosjek ocjena u odnosu na ostalih 12 kandidata koji su se prijavili na to radno mjesto.

Saopštio je to Transparency International Bosne i Hercegovine (TI BiH), na osnovu informacija o provedenom konkursu i kandidatima koji su zaposleni u ovom preduzeću. Iz dokumentacije, koja je dostavljena TI BiH, jasno je da je Filip Cvijanović izabran kao prvi na listi kandidata, sa najvišim brojem bodova, iako je imao manji prosjek ocjena od ostalih kandidata, kao i manji protok vremena provedenog na Birou za nezaposlene. Navodno su za izbor kandidata presudili  bodovi dobijeni na intervjuu sa kandidatima, odnosno subjektivna procjena komisije o kvalifikacijama i sposobnostima kandidata?!!  Nema sumnje, osnovni i jedini kriterijum bio je to što se radilo o sinu premijerke RS-a, tako da se nedvojbeno radi o još jednom slučaju besprizornog nepotizma, ali i o sukoba interesa, s obzirom da Cvijanovićka u Elektroprenosu predstavlja Republiku Srpsku, koja posjeduje 49 posto kapitala ove kompanije.  

U svakom slučaju, porodica Cvijanović može biti zadovoljna. Željka premijerka, njen muž Aleksandardirektor Zavoda za izgradnju Banjaluka, sin udomljen u Elektroprenos BiH. Premijerka misli i o ostaloj rodbini, pa je svog djevera Slobodana Cvijanovića zaposlila u Republičku upravu za inspekcijske poslove. Ništa manje inventivna na udomljavanju članova porodice nije bila ni direktorica Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović, koja je svoju kćerku ranije zaposlila na rukovodeće mjesto u Fondu zdravstva RS.

Kada je budžet Fonda opustošen, Vidovićka je novi posao za svoju kćer našla u Centralnoj banci BiH, dok je zeta udomila u Agenciji za bankarstvo RS-a i pritom ga postavila u par nadzornih odbora.Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević svog sinovca je postavio za finansijskog direktora u Rafineriju ulja Modriča, pa je onda toj firmi odobravao podsticaje iz svog ministarstva.

Poslanik SNSD-a u parlamentu RS Željko Mirjanić svoju suprugu je zaposlio u Centar za istraživanje ratnih zločina i nestalih lica, čiji je direktor sinovac Mirka Kojića, takođe poslanika SNSD u Narodnoj skupštini RS-a. Ta entitetska institucija je Stefanu Karganoviću, koautoru knjige “Rušitelji RS”, dodijelila dva miliona KM, bez ijednog izvještaja o potrošenim sredstvima!

Slučaj Karganović u međuvremenu je dostavljen Specijalnom tužilaštvu RS-a. Poslanici SNSD-a u parlamentu su više nego agilni kada je u pitanju zapošljavanje uže familije, pa je takoRadmila Stojnić zaposlila svoju kćerku Maju u Ministarstvo finansija kao pomoćnika ministra, još u vrijeme dok je na čelu tog resora bio Aleksandar Džombić.

Izvor: zurnal.info

Komentari / 39

Ostavite komentar
Name

bos

07.08.2014 09:42

Sad mi je jasno zasto Radmanovic juce kaza da ce referenduma o statusu RS-a uskoro biti.Valjda da naznaci da ima vaznijih stvari od zaposljavanja njegove familije.

ODGOVORITE
Name

prnjavorcanka

07.08.2014 09:44

Jos jedan od dokaza kako nasa Vlada funkcionise. Zaposli svoje, daj svome a ostala djeca ne moraju da zive. Dovoljna mi je bila izjava ministra finansija kada je rekao da su djeca koja nemaju posao opasna po okolinu i da ih se treba cuvati! Ali neka vase dijete ima posao, mi ne moramo! Hvala vam sto nas tjerate da idemo odavde.

ODGOVORITE
Name

MarkoMM

07.08.2014 09:45

Ne samo djeca. Njihova rodbina, bliža i dalja, prijatelji, kumovi-svi oni imaju obezbjeđen posao. Obezbjedili su sve do devetog koljena.

ODGOVORITE
Name

papagaj

07.08.2014 09:48

Rad je stvorio čovjeka, a ne tata ili mama, zato tjerajte djecu da rade bilo gdje. Oni svoju djecu tjeraju kao i vas birače da rade, a šta vi glasači još čekate???

ODGOVORITE
Name

Nevena Modrica

07.08.2014 09:50

Nista me ne iznenadjuje od Milorada Dodika. Zna se kad se on osigurao i da je svoje sve zaposlio u drzavne firme a svi su nesposobni i imaju debele dosijee. Ali ide oktobar i izbori, SDS ce pobjediti i sve u zatvor strpati. Dosta je bilo!

ODGOVORITE
Name

mila

07.08.2014 09:51

Znam ja da oni brinu za svoju djecu, i računaju da ukoliko budu radno angažovani neće se, kao što reče naš predsjednik zvani BAJA, odati ulici ili ne daj Bože nekim drugim porocima, ali pitam se šta da očekuju djeca čiji roditelji nisu premijeri i ministri?!

ODGOVORITE
Name

Nezaposlen

07.08.2014 09:53

Nemoj tako narode. Bolje je dzabe raditi nego dzabe lezati. Idi volontiraj, gradi im drzavu , placaj racune i kredite. Sagni glavu i cuti. Da imam gladno dijete kod kuce drugacije bi sa njima. Ovako samo mogu da zalim ovaj ubogi bijedni narod koji je pola sam kriv .

ODGOVORITE
Name

ilija

07.08.2014 09:55

Za prnjavorčanku. Nikuda mi nećemo da idemo odavde nego svoju djecu za ruku pa kod ovih lopova na vrata.

ODGOVORITE
Name

Natasa

07.08.2014 09:55

Nasa vlada postoji od '92 cini mi se pa do danas.Pa me interesuje ko je zaposljavao radnike u vladi i raznim agencijama dok ovi nisu dosli.I ko su ti radnici da nisu mozda neki dalji rodjaci od ovih sad.

ODGOVORITE
Name

ПАТРИОТА

07.08.2014 10:01

Како вас није стид своју дјецу запошљавате, а за осталу вас боли брига, али полако пролази и ваше вријеме, доста је било крађе и лоповлука.

ODGOVORITE
Name

Strucnjak

07.08.2014 10:05

Pa mozda je premijerkin sin stvarno strucnjak. Pa zar mu nije bolje onda u Kalderi ili u Krajini kod Mice i Djurica ? Nego da "trune" u Elektroprenosu i da mu propada talenat. Neka dokaze strucnost, inovativnost, preduzetnost. Sami ce sebe pojesti bagra.

ODGOVORITE
Name

СРБИН

07.08.2014 10:06

Замислите послије свега овога Додик каже да чува Републику Српску. Ја бих волио да му поставим питање коме је чува, зна ли он да је у РС сваки дан све мање становника, да немамо никакав наталитет, а он прича о чувању РС, КАКО ТЕ НИЈЕ СРАМОТА?

ODGOVORITE
Name

heo

07.08.2014 10:10

A sta rade ovi ljudi zajedno sa ovim nakazama u istom kaficu? Pa mi Hercegovci nikad ne idemo u Platane jer tamo 24h sjedi biskup Duric,sjedi Dodik, sjede mafijasi iz BG.Mi biramo drustvo i imamo nasa mjesta za izlazak! Zato kad vidite da pored vas sjedi neki monstum koji pljacka i ubija RS pokupite se i napustite objekat! A Dodik misli da je opljackao RS i da ce zbrisati u BG kod svojih iz UDBE sto su ga sa Strancima postavili i da RS vise nece biti. Zajebao si se ti krajiska budalo!

ODGOVORITE
Name

pepa

07.08.2014 10:22

Ko se zadnji smije najsldje se smije.

ODGOVORITE
Name

Игор Челинац

07.08.2014 10:40

Још смо ми и добро ко нам води и управља државом. А иста је при својој посјети челинцу прије мајских поплава давала лажне смијешке, и посматрајући извођење некаквих предизборних радова на обали ријеке "као" питала шта вам треба. На то је један старији човјек рекао, посла за дјецу, нас сте ионако заборавили"!!! А она се само осмјехнула и тачно би посла за дјецу!!! СРАМОТА

ODGOVORITE
Name

p

07.08.2014 10:41

Kod zapošljavanja Željkinog sina predsjednik Komisije je bio Vinko Djuragić, čovjek preko kojeg su išla sva SNSD zapošljavanja u gradu(zgradi opštine) Banjaluka dok je tamo radio.Kad sam to čuo sve mi je bilo jasno. Ljudi, NIJE PROBLEM ŠTO SE TA DJECA ZAPOŠLJAVAJU, NEGO KO IH I NA KOJI NAČIN ZAPOŠLJAVA! NAVLAČE IM SE BODOVI I PROSJEK I DAJE NEZASLUŽENA PREDNOST U ODNOSU NA OSTALE!!!!

ODGOVORITE
Name

srpsko sarajevo

07.08.2014 10:55

Neka ih je sramota djece poginulih boraca koja jedav prezivljavaju bez obzira sto su dali najviše za Republiku Srpsku.Zbog svega toga narod će vas kazniti DOSTA JE !!!

ODGOVORITE
Name

muka mi je

07.08.2014 12:08

Taj Centar za istraživanje ratnih zločina treba zatvoriti. Onaj Radeta, director ADU juče kaže, sram ga bilo, da nikad ne utiče na rad komisije za prijem radnika, sram ga bilo. On je zaposlio u ADU Kojićevu ženu, a Kojić njegovu u Centar. Ima još tamo I jedna Sanja, došla iz BORS-a, bas im treba filozof. Provjerite preko koga je dosla.

ODGOVORITE
Name

GADE MI SE MAJKE MI

07.08.2014 12:09

političari htjeli repubiku srpsku nas ubjedili da je to jedini način da preživimo, a sada se ispostavilo da republika srpska treba samo političarima ......................

ODGOVORITE
Name

biba

07.08.2014 12:40

Smradovi jedni kako ih nije sramota nase bijede. Dobar im je slogan RS je nasa kuca, njihova sigurno jeste jer su iz nje odnijeli sve sto se moglo odnijeti.To moraju i vratiti nakon oktobra

ODGOVORITE
Name

Daca25

07.08.2014 13:12

Ako ako , neka ih obezbijede jos dok ima vremena, dok su na vlasti!Onom ko ima dati jos vise, a onaj ko nema neka umire u sirotinji i neimastini! Ljudi, dozovite se pameti pa ucinite, da svi skupa u oktobru otjeramo ovu lakrdiju sa vlasti!

ODGOVORITE
Name

Igor P.

07.08.2014 13:29

Meni nije jasno šta rade tolike nevladine organizacje koje ne finansira RS. Zašto ne izvedu ljude na ulice? Svi ćute. Jedini je Transparency zatražio od Elektroprenosa da objavi kriterije po kojima je Željkin sin dobio posao. Jasne su mi stranke jer kreću izbori pa ne žele da ih se optuži za prijevremenu kampanju, ali zašto miruje nevladin sektor? Zašto niko ne organizuje protestne šetnje? Zašto niko ne protestvuje ispred Agencije za državnu upravu i da im do znanja da je ovo što se radi bezobrazluk i bahatost. Ili svima odgovara takav način zapošljavanja?

ODGOVORITE
Name

maja k

07.08.2014 16:40

Ma ovo je strasno ja sam ogorčena na taj centar, svašta s priča za tog Kojića i vasković reče da je tamo opasan kriminal, preispitati konkurse i koje su to škole završili Slavica Viktor i ostali primljeni, Kojicevi ptijazelji, fuj a pola ih ne radi svoj posao,,,,,,,

ODGOVORITE
Name

slobo mg

07.08.2014 16:51

treba da vas je sramota bar malo,svaki dan sve vise lazete i gurate familiju u neke poslove da primaju plate po 2000 a izlazavaju ...

ODGOVORITE
Name

igor

07.08.2014 17:40

To je tačno za taj Centar Majo i ja sam to čuo i čak video tamo, a taj Kojić čujem i da maltretira pojedince koji mu ne odgovaraju ma treb ga skloniti pod hitno ili obavestiti transparensy o njima, a plate bi trebale biti po zakonu kao i svagdje,leglo Razbiti pod hitno

ODGOVORITE
Name

Nikola

07.08.2014 17:49

Oni nisu obezbjedili dozivotno samo svoju djecu,nego svu rodbinu,prijatelje i bliske saradnike.Zato je narodu dosta ovakvih faca koji gledaju samo svoju korist,zato nek se pozdrave sa svojom politickom karijerom jer im je u oktobru kraj!

ODGOVORITE
Name

Душан

07.08.2014 18:30

Овој власти изгледа туђа дјеца нису битна. Ово је заиста једна веома лоша политика и лоша порука која се шаље младима, чији родитељи нису неки функционери, којима не преостаје ништа друго неко одлазак одавде. И шта онда ако оде велики број младих, на шта ће личити наша Република Српска? Доста више овакве политике

ODGOVORITE
Name

Đoda

07.08.2014 19:47

Najgora vlast u najteže vrijeme!Oktobar je za gradjane Republike Srpske biti ili ne biti!Ovima i njihovoj promašenoj politici se mora što prije stati u kraj-12.OKTOBAR!!!

ODGOVORITE
Name

maja v 07.08.2014

07.08.2014 20:17

face im naj sličnije pi**i kad prebacim nogu preko noge

ODGOVORITE
Name

Banda

08.08.2014 00:26

Juce prica o nezavisnosti da nam maze oci, da ne komentarisemo ovo zaposljavanje! Vidio od svog sefa!

ODGOVORITE
Name

Gavro

08.08.2014 06:52

Eto vam, pa glasajte za Dodika i za snsd!!!!

ODGOVORITE
Name

ogorcena

08.08.2014 09:52

kako se samo kese ,bagro lopovska sigurno niste ni gladni ni zedni ni goli ni bosi kako vas nije sramota ,samo se pitam kako imaju obraza uci u neku crkvu ili manastir dok jadna djeca gladuju i njihovi roditelji muku muce da im nabave komad kruha oni sa smijeskom kradu sve sto se ukrasti moze, nemate vi prvo obraza ni karaktera, a za ostalo da ne govorim a za gospodina pardon on nije ni prosao kraj gospodina njemu treba samo dati dosta ovaca i u planinu poslati jer njegov rijecnik dokazuje da on nema karaktera ni obraza obican COBANIN!

ODGOVORITE
Name

DJOLE

08.08.2014 10:01

Samo naprijed pa ponovo glasajte za Milu bombasa pa necete ni hljeba imati???

ODGOVORITE
Name

Mislioc

08.08.2014 14:06

Ja sam ovih dana duboko razmišljao i došao do zaključka da nam je najbolje da ova garnitura sa slike ostane na vlasti bar još 20 godina. Zašto, pa djecu su smirili a unuka još nema ili su mali pa neće drugoj djeci uzimati radna mjesta bar još tih 20 godina. Nedaj bože da na vlast dođu mladi, koji još nisu osigurali egzistenciju svojoj djeci, svastikama i tetkama pa će morati da ih sve zaposle u naredne 4 godine. Neće oni otpustiti djecu ovih sa slike jer nikad se ne zna možda ovi sa slike opet dođu pa da otpuste njihovu i tako u krug a mi trbuhom za kruhom, kako susjedi kažu.

ODGOVORITE
Name

buđenje

08.08.2014 16:41

Ovako više ne može!!! Vrijeme je za buđenje!!! Nemaju oni ni stida ni milosti, ljudi bukvalno umiru dok oni odmaraju po najprestižnijim turističkim destinacijama u svojim nekretninama stečenim našom krvlju i znojem.

ODGOVORITE
Name

MILE PRAVI BAJA

08.08.2014 17:00

PA EVO POSTOVANI GRAĐANI OPET GLASAJTE ZA OVE A MENE JE SRAMOTA ŠTO ME PREDSTAVLJAJU TAKVE LJUDSKE I MORALNE SPODOBE KAO ŠTO SU SLAVUJ,MAJKIĆKA,VASIĆ,KOŠARAC ČIJI JE OTAC UBIJAO STARCE PO VOGOŠĆI,KRIO SINA STAŠU,ČUPAO MU NOKTE SAMO DA NE BUDE MOBILISAN A ON SADA BEZ IMALO STIDA I MORALA OBILAZI SPOMEN OBILJEŽJA NAŠIH HEROJA A NIJE NI ČUDO OD KAKVOG JE K...A OTPAO I KAKVE P...E ISPAO!!!

ODGOVORITE
Name

Igor

08.08.2014 17:21

Evo, Radmanovićeva kćerka je primljena, rezultati konkursa su objavljeni. Ko će povesti proteste? Koja organizacija ili stranka? Ja ću izaći među prvima, ako budu mirni protesti. Ili će sve ostati samo na komentairima na interetu protiv vlasit, dok oni svoje zapošljavaju. Ovo je sramota šta nam rade. Sprdaju se sa konkursima. Vrijeme je za ulicu i mirne proteste! Ponavljam, mirne proteste, jer rušenje ne donosi ništa.

ODGOVORITE
Name

dado

09.08.2014 11:05

LJUDI GDJE VI ŽIVITE-ZAŠTO DODIK VLADA 8-9 GODINA-ZATO ŠTO SDS NEMA PRAVOG VOĐU NI KANDIDATA A IVANIĆ JE PROMAŠAJ-OD TAKO JAKIH LIČNOSTI NAŠLI IVANIĆA.

ODGOVORITE
Name

Modrica

09.08.2014 17:42

Sto je dosta, dosta je ! Dolazi Ognjen Tadić !

ODGOVORITE